Ringblomster, vis frem dine!

Jeg føler at ringblomster er en undervurdert blomst. Kanskje er den så lett å få til at folk tar den for gitt? Eller kanskje fargene skremmer?

Så i dag slår jeg et slag for ringblomsten, blir du med?
Jeg synes nemlig at ringblomsten fortjener å løftes frem i solen, for dette er en plante som passer i hele landet og for alle uansett hagekunnskap. Og det der med farger, det er slettes ingen grunn til å hoppe over den for den finnes i så mye mer enn hylende orange!

ringblomst-7Fem forte fakta om ringblomst:
– Ettårig. Så den rett ut i bedet på våren og så blomstrer den flittig hele høsten helt til det er frost.
– Trives i absolutt hele landet, men på feks Røros er det mulig du bør tyvstarte den ved å så den inne.
– Utseendet varierer på navnsorter, men generelt så kan vi si at fargene varierer fra myk kremgul via knall orange til dyp rød. Ca 15-50 cm høy, fylte eller enkle blomster.
– Humlefavoritt, om en holder seg til de enkle sortene.
– Kronbladene på blomsten kan spises. Smaker ittno, men er dekorative i salat eller som kakepynt eller som ingrediens i blomstersmør

.

Bli med og del dine ringblomster!
Velg den måten å dele på som passer for deg, del gjerne flere bilder, men ikke del samme bildet flere ganger 😉
Alt 1. På facebook: Legg inn ringblomstbilde i kommentarfeltet på den konkrete posten på Moseplassens facebookside, du finner den her.
Alt 2. På Instagram: Bruk hashtag #RingblomstMoseplassen, bildene kommer da opp nederst på denne siden.
Alt 3. På blogg/nettside/bildealbum: Lag ett blogginnlegg eller finn frem bilde fra bildealbum, legg så inn lenke til det i lenketingen rett nedenfor.Dersom du ønsker å bruke alternativ 3 så legger du til bidraget ditt ved å trykke på blå knapp rett over her. Obs, da må du altså ha lagt bildet ut på blogg/nettside/bildealbum først. Får du problemer med å bruke knappen så legger du lenken i kommentarfeltet på bloggen så skal jeg fikse 🙂

Instagram: Under her finner du bilder delt på Instagram. Bruk #RingblomstMoseplassen så dukker de automagisk opp, etterhvert.

Håper du blir med og sprer hagehverdagsglede!!!

ringblomst-5

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

6 KOMMENTARER

 1. Ja nå kjente jeg at jeg var litt lei meg fordi jeg ikke har sådd ringblomster i år, men jeg kommer sterkt tilbake til neste år : ) Ikke bare en lekker blomst men spiselig også : )

 2. Så utrolig stas at du løfter frem Ringblomsten. Jeg har hyllet den siden mitt hageliv startet. Ingen sommer uten Ringblomsten. Kommer et innlegg fra meg til uken:):) Tusen takk! Dette fortjener den.

 3. Herlig 🙂 Jeg samler på ringblomster, de er så utrolig herlige, man må bli glad i dem. Håper det ikke gjør noe at blogginnlegget er fra August.
  Ha ei finfin helg fylt med glade ringblomster i knall orange.

 4. Det påstås stadig at ringblomst er ettårig. Men jeg har faktisk en plante som nå i april blomstrer for tredje år på rad.( Det skal legges til at den har stått inne gjennom vinteren,
  Vakker blomst. «Hylende oransje» er favoritten,
  Mvh

 5. Hei,
  Kan man toppe ringblomst?
  Jeg var tidlig ute og sådde, nå er de så lange at de ikke klarer seg utenfor drivhuset. Kan jeg klippe de ned før jeg planter i bed?

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her