Butikker som selger ekornmatere!

I fjor monterte jeg opp en egen ekornmater, og for en suksess! Ekorn vil veldig gjerne spise av de vanlige fuglematerene og trenger slettes ikke egne matere, men om du gjerne vil sørge for at det aldri er tomt for mat, eller du vil gi ekorna dine noe helt spesielt (feks mandler som er favoritten her), så kan en slik ekornmater være et godt kjøp.

I dag deler jeg tips om hvilken modeller som finnes og hvor du kan kjøpe de!

Min ekornmater er fra Wildlife gardens, og var engang i tiden veldig veldig fin. Dessverre så har missunnelige fugler og ekorn som ikke har knekt koden med å løfte taket gått litt hardhent løs på den, så nå ser den temmelig rufsete ut. Du kan se bilder av hvor fin den er ny i denne bloggposten. Det at ekorn og fugler hakker og gnager vil nok være et problem for alle modeller i tre. Jeg veit det finnes i metall, men har ikke sett det i noen norsk butikk.

Wildlife gardens fuglematere finner du mange steder, blant annet hos Solfang, hos I Gros hage og hos Fuglebo. Pris ligger rundt 399 kr.

Andre ekornmatere:
ekornmatere2

PS: Det er slettes ikke sikkert ekorna dine forstår hvordan spise av materen, eller det kan hende at de rett og slett foretrekker fuglemateren. Dette som så mye i hage handler om å teste ut, og ikke forvente for mye 😉 Når det er sagt så kan det hjelpe på opplæringen av ekorna å legge noe under lokket slik at det blir tydligere glippe og dermed lettere å forstå. Har de så først spist en gang så husker de det trolig til neste gang. Pass bare på at det ikke kommer regn oppi kassen, for så mygler maten.

Hos meg er som sagt ekornmateren en stor suksess og de fleste ekorna spiser veldig gjerne av den. Jeg fyller den med solsikkefrø, og legger av og til en neve mandler eller hasselnøtter eller noen rosiner eller andre godbiter oppi. Jeg synes det er fint at det alltid er mat å hente her, og det synes helt tydelig ekorna også 😀

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

5 KOMMENTARER

  1. Takk for tips! Jeg kastet min gamle ekornmater i fjor da to sett med hengsler i lokket hadde rustet i stykker i tillegg til at lokket trutnet slik at det ikke lot seg åpne. I år skal det kjøpes inn en annen modell. Håper noen har erfaringer med bruk av de du linker til slik at jeg ikke gjør bomkjøp igjen.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her