Bli med en liten rundtur i kjøkkenhagen en herlig høstdag. Den har fortsatt mye hageglede å by på, eller hva?
Og ja, alle blomstene er spiselige, naturligvis 🙂
Blomkarse og fransk estragon rett over her, og dill aller øverst.
Oppdatert: Fagertun påpeker i kommentarfeltet at det jeg trodde var fransk estragon faktisk er lakrisfløyelsblom, latinsk navn Tagetes lucida.
Sukkerert.(Jeg fant faktisk en sukkerert i dag også, feilfri og yummy, se den på Instagram)
Kryddertagetes ‘Red Gem’ (les mer her)
Oregano
Og sist men ikke minst, ringblomstene, høsthagens største helt!
Det er utrolig flott med så mange spiselige blomster så langt ut i oktober. Her har nok frosten herjet mer med utvalget, men det er da noen som henger med fortsatt.
Jeg tror kanskje jeg skal våge meg på å korrigere et av plantenavnene dine over. Det er ikke fransk estragon du viser, men en Tagetes (Lucida),også kalt Lakrisfløyelsblomst.
Den blir kalt Mexican tarragon,i utlandet og er et substitutt for fransk estragon. Både blomstene og bladene er litt forskjellige, men smaken er sterkt anispreget og ganske lik.
De solgte Lakrisfløyelsblomsten på Hagemessen på Lillestrøm under navnet fransk estragon. Jeg stusset litt på det.
Hei Fagertun, takk for tipset! Den ble kjøpt som fransk estragon på lokalt hagesenter, noen har tydligvis sovet på jobben ja…
Gull, da skal jeg oppdatere!