Fuglematsesongen er i gang! Mater du?

Jeg har stor glede av fuglene som besøker hagen og gjør mitt ytterste for å få riktig mange gjester. De skaper liv både med sine farger, bevegelser og lyder i hagen. Det er rett og slett utrolig koselig å ha besøk, og så er det jo attpå til nyttig både for hagen og naturmangfoldet.

Jeg har blogget mye om fuglemating, du finner alle bloggposter via stikkordet fuglemating. Og, mere blir det! Jeg har akkurat fått inn de nyeste fuglematerene fra Nelson Garden og Nordic Garden så da kommer det anmeldelser på de, og så skal jeg nok jakte ned andre spennende fuglematere og fortelle dere om også. (Se forøvrig her for et fornøyelig glimt inn i hagen når pakkene kom)

Men hvordan er det med deg? Mater du fuglene? Og i såfall, hvorfor?

flaggspett
Bildet øverst viser en pilfink, nederst ser du en flaggspett.

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

20 KOMMENTARER

  1. Haha. Jeg måtte ta en titt på Instagrambildet ditt av ekornet som tyvtitter 😀 Herlig!
    Jeg mater hele året, jeg. Det er jo ikke nødvendig, men jeg klarer ikke å stoppe. Fuglematerne henger ned foran stuevinduene og dermed har vi utsikt til myldrende fugleliv hver eneste dag. Dompapp med unger på sommeren er veldig koselig 🙂

  2. Jeg begynte å mate for noen uker siden. Men vi har en litt for ivrig katt som lusker i hagen, så jeg må hele tiden passe på så han ikke tar fuglene.

  3. Her mates det på to sider av huset så jeg kan kose meg med dem fra både kjøkkenet og stua. Matet litt i hele sommer da det har sett ut som det har vært behov for det her. Har også katt så jeg har kjøpt inn kompostbinger i netting på Clas O.som jeg setter opp rundt matingsplassene.

  4. Samme her Randi, jeg har også mat fremfor stue og kjøkken 🙂 Og nettingbur er ganske smart ja, jeg lagde noe lignende en periode for å holde duer vekk fra maten.

  5. Joda, her mates det 😀 Kanskje av ganske egoistiske grunner, fordi det er så gøy å se de små krabatene på tett hold.

  6. Flyttet inn i rekkehus i januar, og var snar med å skaffe fuglemater med solsikkefrød. Fuglemateren var like full da våren kom og jeg tok den ned og satte den skuffet fra meg i et hjørne av verandaen. Er jo ikke så mye trær i nærheten, så de føler seg nok utsatt tenkte jeg…

    I går oppdaget jeg at småfuglene omsider hadde oppdaget fuglemateren, der den sto bakom gassgrillen. Fullt av kjøttmeiser og andre, og så var materen tom. Den fikk påfyll i morges, og nå er jeg spent på om den blir besøkt, for nå er den hengt opp igjen der den hang forrige vinter. Hvis den ikke fungerer der, får jeg flytte litt på den. Men det blir kanskje noen meiseboller utenfor kjøkkenvinduet også. Koselig med besøk!

  7. Jada, restauranten åpnet for noen uker siden og våre venner med vinger gjester flittig. Min samboer har gjort dette til sitt livsprosjekt, så den ene underavdelingen etter den andre dukker opp ute i hagen! Han har bunkret opp mat på låven, nok til en hel arme:) I år er innpakningene forsterket etter at musene tok for seg ifjor;) Elsker å sitte på glassverandaen og kikke på alt livet. De har jammen sine ulike personligheter!

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her