Spretten søndag: Vingle-dingle-hei-hopp

Vi er nå i «prøve ut nye fuglematere modus» her på Moseplassen, og ekornet trår naturligvis til som ivrig tester. Til stor fornøyelse for meg, for det er jo ikke alle matere ekornet synes det er like lett å spise av, spesielt ikke når de henger i lange dinglete snører…….

Denne er i sedertre og plast fra Nordic Garden, og jeg synes den er både pen og praktisk.  Maten oppbevares tørt og slippes ut på foringsbrett, fungerer godt for peanøtter og solsikkefrø. Nøttepellets (et nytt produkt fra Nordic gardens) fungerte ikke så bra for de ble «hengende igjen», de skle ikke ut fra oppsamlingplassen bak plasten og ut på brettet under. Brettet er enkelt å vaske, og det er enkelt å fylle på materen.

PS: Jeg har fått mater og mat av nordic garden.

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

6 KOMMENTARER

  1. Nå lo jeg høyt, så søt og iherdig! Nøttepellets så jeg for første gang på Felleskjøpet i går, hvordan synes du de er? Spises de av både ekorn og fugler? Hvilke arter er det eventuelt som foretrekker dem? Stemmer det de reklamerer med ifht at det blir lite/ikke noe avfall på bakken?

    • Foreløpig så har jeg ikke fått sammenlignet hvor populære de er, men ja, jeg tenker at disse kan alle spise, også fulger som ikke greier å hakke i harde nøtter. Og ja, det blir jo ikke avfall ettersom hele produktet er spiselig (utover det fuglene søler ut og ikke gidder/rekker å spise opp men det er jo anvhengig av materen din). Nøttepellets blir sånn sett det samme som å fore med peanøtter og solsikkekjerner.

      Jeg skal prøve å følge med på hva som er populært og ikke nå fremover når de har vent seg til foret, så får vi se. Rimeligere enn vanlige peanøtter så er de jo et godt alternativ til nøtter om kvaliteten er god.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her