Terrassen er ferdig!

Det har tatt sin tid. Progresjon ble forpurret av været, av verktøy, av været, av tidsmangel, av været, av helse og ikke minst av været… Men NÅ har vi endelig fått ferdig tredekket på vestsiden 🙂

I går kjørte mannen stikksagen langs bedet, og vips så fikk vi en nydelig buet overgang. Vi er ENORMT fornøyd, både med utforming og materialvalg! Det er fantastisk å kunne gå rett ut fra stua og ut på et tregulv, og det er herlig å ha et så stort gulv at det kan møbleres på ulike vis både med møbler og krukker og plass for lek.

Vårt gulv er helt vanlig og ganske ekstraordinært. Helt vanlig fordi det er bygget i vanlig trykkimpregnert virke, ekstraordinært fordi det er en uvanlig dimensjon (36x198mm) på treverket og fordi vi har valgt en litt utradisjonell utforming. Les mer om tregulvet vårt her. Og ja, tredekket er ferdig, bedet er naturligvis ikke ferdig og nå skal det få et tilskudd av planter (og en dam!), men det får vente til neste år.

Flere bilder fra hagen:
tredekke-okt 1
Et godt triks for å lage buer i hagen er å bruke en vannslange. Vannslangen har litt motstand i seg og er lettere å forme til myke pene linjer enn hva tau er. Så tegnet jeg langs slangen og fjernet denne, før mannen satt i gang å sage langs linjen med en stikksag.

tredekke-okt 4 tredekke-okt 5

tredekke-okt 2
Neste skritt nå er ha mer jord i bedene, og plante til til slik at plantene kommer helt ut og møter tredekket. Og så skal det tråkkheller uti selve bedet så en kan vandre gjennom blomsterhavet 🙂

tredekke-okt 6

Og kremt, heeelt ferdig er vi faktisk ikke da, det er nemlig en nordside her også… Tredekket skal fortsette rundt huset, derfor skifter det retning som du ser av bildet over. Men, det får bli til neste år, nå koser vi oss med det vi har 🙂

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

17 KOMMENTARER

 1. Wow, det blir helt fantastisk fint altså! Gleder meg masse til å se fortsettelsen neste år;-) ikke minst med dammen! Kos dere med vel gjennomført arbeid så langt:-)

 2. Gratulerer!
  Det ble kjempefint med «svinger» i gulvet, så mye bedre enn en stor, firkantet platting!

  Gleder med til fortsettelsen, jeg også.
  God helg!

 3. Så fint det blir, Anne. Liker den myke, organiske formen langs bedkanten. En dekorasjon i seg selv. Selv om den nok vil bli skjult av planter etterhvert, hvis du etterfyller med jord iallefall.
  God helg!

 4. Så flott! Jeg har vært inne og sett noen ganger på terrassen din, for vi skal skifte neste år(det er iallefall planen)Og stenlegge på fremsiden av huset.
  Godt å få tips.

  🙂

 5. Hei Anne!

  Kjekt å følge deg her på moseplassen! Terrassen blir kjempefin!

  Har nettopp startet egen hobby- og hageblogg, trivelitravel.blogspot.no heter den. Finner mye inspirasjon og glede i å lese innleggene dine. Ta gjerne en titt innom bloggen min og fortell meg hva du synes.

 6. Hei Anne!

  Kjekt å følge deg her på moseplassen! Terrassen blir kjempefin!

  Har nettopp startet egen hobby- og hageblogg, trivelitravel.blogspot.no heter den. Finner mye inspirasjon og glede i å lese innleggene dine. Ta gjerne en titt innom bloggen min og fortell meg hva du synes.

 7. Gratulerer! Både til slangelegger og sagfører! Gleder meg til å se det live. (savner bildet tatt fra taket – tror jeg det må være – det som viser hele gulvet 😉 )

 8. Hei Anne! Vi lurer på å bygge terrasse i samme materiale. Hvordan er det med tanke på vedlikehold osv? Behøver ikke trykkimpregnert mayeriale å beises, eller noe?
  Liker dimensjonen kjempegodt 😉

  Gode hagehilsener fra Elin.

  • em. ja…. det derre med beising ja…
   Du, det har jeg ikke blitt helt klok på. Det er vanlig å beise, og det anbefales vel for det har store fordeler å beise, samtidig har jeg jo sett ubehandlet trykkimpregnert lignende materiale på store dekker på feks aker brygge, så jeg er faktisk ikke helt sikker. Vi endte med å ikke beise vår, men hvor fornøyd vi er med det om noen år er jeg usikker på 😉

   Hovedproblemet med å ikke beise er vel at overflaten kan bli småflisete, tror jeg det var.

 9. Hei, vi skal lage bue nå, men hageslangen er så lite «medgjørlig». Hadde du vann i din da du tegnet opp?

  Hilsen Marthe Synnøve

  • Hei, nei, tomme slanger, men om dine er stive så vil det ofte bedres om de ligger litt i solen. Lykke til!

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her