DIY: Telysholder har blitt til dekorativ fuglemater:

For noen uker siden fikk jeg en hyggelig epost fra Zalando. De lurte på om jeg kunne tenke meg å finne noe i deres sortement som jeg synes var fint, men som med litt kreativ innsats kunne bli bedre. Hey! En utfordring etter mitt hjerte 😀

Men jeg må si jeg klødde meg i bakhodet. For hvordan i alle dager skulle klær og sko bli hagerelevant… Sy knebeskyttere på buksene, eller lommer på skoa? Men neida, Zalando er jo ikke bare klær gitt, de har faktisk ganske masse til hjemmet med en egen avdeling for hage.

Det boblet med ideer mens jeg bladde meg gjennom nettbutikken og interiøravdelingen fant jeg noen søte stjerner som er ment som telysestaker inne. Med en smule tilpassning så hadde jeg nye kule fuglematere 🙂

Hva jeg gjorde: 
fuglemater-diy2

Jeg har jo igrunnen ikke gjort så veldig mye, dette handler mest om å finne nye fungsjoner for objektet. Men en liten endring måtte til; jeg har laget dreneringshull i telysfatet. Drenshull er viktig, ellers danner telyskoppen et basseng hvor mat kan bli liggende i en høyst uhygienisk suppe. Alternativ så må den vaskes ekstra ofte, eller fylles med noe slik at koppen ikke lengre er en kopp.
Disse stjernene er jo slettes ikke laget for å henge ute, så det er mulig den gyldne overflaten ikke holder seg pen over tid. Men blir den stygg så er det jo fort gjort å male den, så kan man jo som bonus gi den et helt nytt utseende med en knallfarge om man lyster.

Den lille koppen kan brukes som et minifuglebrett, spettmeisen i bildet øverst koser seg med nøtter. Koppen er i minste laget så jeg er på jakt etter en liten skål sånn at den fungerer bedre som fuglebrett. Skålen limer jeg rett og slett fast på toppen av koppen.

kjøttmeis

Det er en krok inni stjerna som en del av opphenget. Denne er helt perfekt for å henge meisebolle og epler på. Jeg har brukt hjemmelaget meisebolle, men om du bruker kjøpeboller så kan du rett og slett tre kroken gjennom den grønne nettingen.

fuglemater-diy

Denne bloggposten er sponset av Zalando.

Anne Holter-Hovind
Anne Holter-Hovind
Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

11 KOMMENTARER

  1. Lovlig liten den matskåla! 😉
    Blir nok mer praktisk når du finner en større skål som kan limes fast. (Liten, lav blekkboks f.eks.)? Men en morsom og dekorativ ide!

    • hehe, jada, som sagt, ikke videre praktisk om man har endel besøk. Men jeg holder øynene oppe etter noe som kan funke, nedklippet blikkboks var ikke en dum ide 🙂

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

Hagetips