Lurt på hvordan ekorn kan bevege seg så fort?

Jeg har mange ganger latt meg facinere over hvor utrolig raskt ekorna kan bevege seg oppe i trærne. Spesielt når de jager hverandre, da går det unna i et vanvittig tempo. Helt ubegripelig at de får med seg beina.

Men, nå veit jeg svaret. De klatrer ikke, de hopper! Jeg har jo sett det på bakken mange ganger at de hopper i lange flate buer, og jeg ser jo også at de hopper fra tre til tre, men det var først når jeg så bildet nedenfor at det gikk opp for meg at de beveger seg på akkurat samme måten i trærne. Altså, det hender jo de beveger seg sakte og da blir det jo mer som å gå/løpe, men når de skynter seg så skjer det ved at de tar sats og hopper bortover eller oppover langs trestammene.

Tøft, eller hva?

ekorn-hopper1

og førøvrig, bildet nederst viser en ung ekornunge, jeg har en viss følelse av at han roper «se mamma, ingen hender»! 😉

Anne Holter-Hovind
Anne Holter-Hovind
Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

10 KOMMENTARER

  1. For en oppdagelse. Har egentlig aldrig tenkt på det, men ubevist har jeg altid tenkt at ekorn løper.
    Misunner deg kameralinsa, men en dag kjøper jeg kanskje en……..

  2. Så stilig ! Og det var et blinkskudd 🙂 den flyr jo 😉
    Ha en fin uke !
    På.Bloggen din har vært min favoritt hageblogg i lang tid 🙂 Tusen takk for at du deler med oss 🙂

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

Hagetips