Spretten søndag: I bur….

Det er ikke såå lett å spise av mat som dingler og svinger når man er bitte liten ekornunge. Ikke er det så lurt å sitte å spise på bakken heller, småbarna er ikke i nærheten så flink til å passe seg som de voksne. Så, når jeg fikk årets siste kull med ekornunger for noen uker siden så fant jeg ut at jeg fikk lage til en enkel foringsplass oppe i et tre.

Men, jeg hadde jo ingen fuglematere som passet til fastmontering.
Løsningen ble å fiske frem en lykt jeg har fått og som jeg aldri bruker. Lykten er jo pen, men helt upraktisk ettersom den ikke skjermer for vind. Men nå fikk den nytt liv som meisebollehus! Ekorna virker godt fornøyd de, og det er jeg også, skulle bare ønske jeg hadde valgt et penere oppheng..

PS: Har du fått med deg at jeg har satt igang en ny utfordring? Denne gangen er det naturdekorasjoner dere kan dele, og det er allerede 15 bidrag! Stikk innom og bli inspirert, og del gjerne av dine egne prosjekt også!

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

5 KOMMENTARER

  1. Så smart! men hvordan lokker man til seg ekorn? hadde mange her i fjor, men ikke sett noen i år! mater med nøtter og meiseboller, men det er bare fuglene som nyter resturangen :O) (DIN FANTASTISKE OPPSKRIFT) Takk for fin blogg her!!!

    • Hei Berit 🙂 Aller først, beklager så treg respons! Det ble litt mye forarbeide og etterpåslitenhet etter tirsdagens tv-opptreden, så det var først nå jeg har kommet til kommentarene.

      Beste tipset jeg har er å tilby maten på et sted hvor de både føler seg trygge når de spiser, og trygge når de beveger seg frem til maten. Det vil si at det er best om maten henger oppe i et tre som er i hoppeavstand fra andre trær. Ekorna skal helst ikke ned på bakken, men de kan hoppe en til to meter fra gren til gren, eller gå på strømlinna.

      Ellers så er det veldig hyggelig at fuglene dine liker meisebolleoppskriften!

    • Ja, jeg er vel mer jålete på akkurat opphenget enn dere lesere er tenker jeg. Blir jo så oppgitt når jeg ser hvor mye bedre det kunne vært om jeg «bare»…. 😉

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her