Ballongislykt på sofabordet, tips til hvordan lage vannoppsamlingen lekker!

Er du bitt av islyktbasillen? I fjor var jeg med på å starte en skikkelig islykt-feme, i år håper jeg vi kan bygge videre på den og ha mye moro og smitte enda flere! Claus Dalby er med og gjør sitt, han fortalte i høst at han skulle lage julesending for DR og at han i ett av programmene skulle lage ballonglykter inspirert av meg, og på mandag ble det sendt. (Claus sine juleprogram kan du se her).

Slik lager du islykter: Min video som forklarer hvordan lage islykt med ballong finner du her. Og om du vil lage islyktene med bøtter eller former så finner du tips til det her.

Jeg har flest islykter ute, men rett som det er setter jeg noen inn. Ettersom lykten da smelter så må du passe på at vannet ikke overflommer stua di 😉
* Velg en bolle som har plass til alt vannet i lykten (eller tøm den underveis)
* Har bollen høye vegger så kan du vurdere å legge en tallerken oppi den, eller sette en mindre bolle midt i og så legge en tallerken på denne. Dermed får du løftet islykten opp, og det er plass til masse vann under. (se bilde under)
* Om du har lyst så kan du nå pynte rundt lykten med mose, levende blomster eller feks julekuler. OBS: Dersom du pyner med mose, pass på at mosen holder seg innenfor fatet, ellers risikerer du at vannet følger mosen og drypper ned på bordflata.

islykt-inne1 islykt-inne2

ballongislykt-inne3

Islykten er laget i ballong, den står på mose og har orekonglegrener liggende rundt. Lurer du på hvorfor lykten er klar på noen bilder og opak på andre? Den kom rett ut av fryseren så på de første bildene var den dekket med rimfrost. Synes faktisk den er finere slik enn når den er helt klar, og uansett er det alltid gøy med islykt fordi den forandrer utrykk underveis 🙂

ballongislykt-inne4

ballongislykt-inne2

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

2 KOMMENTARER

  1. Så smukt. Vil jeg prøve. Har nu flere islygter liggene i fryseren, klar til det bliver minus grader.
    K.H. Anette fra Fru Pedersens have

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her