DIY: Dekorer lysglass for festbordet!

Tenk at tuja kan bli så flott!
Jeg digger å skape noe stort ut av «hverdagsmaterialer». Det føles akkurat som å trylle når en forhatt tujahekk kan bli til festens midtpunkt.

Dekorasjonen jeg viser i dag koster lite, og selv om den ser ekslusiv og proff ut så er det slettes ikke vanskelig å gjennomføre. Det vanskeligeste er igrunnen å unngå å søle lim over alt, og akkurat det går nå mest på tålmodighet… 😉

tuia-skog-lykter-festbord2

diy-skog-lykter6Du trenger:
– Glass med glatte sider.
– Grener med tuja. (vanlig hekkplante)
– Spraylim.
– Avispapir eller annet å søle spraylim på

Glassene må være helt rene. De må ha glatte sider der hvor du ønsker å lime på grenene, men fasongmessig så kan det være drikkeglass, vaser og stormlykter. Sylinderformen er enklest å jobbe med, men du kan også bruke firkantede glass, eller glass med stett. De trenger ikke engang være glatte helt ned, så feks syltetøyglass kan sikkert også brukes. Og naturligvis kan du bruke farget glass om du ønsker 😉
Tujaen må være tørr.
Sjekk at spraylimet ditt lar seg vaske av før du bruker fancy vaser. Jeg vil tro de fleste er vannløselige, men greit å dobbeltsjekke.

diy-skog-lykter5

Klipp av noen tujagrener i passende lengde. Legg de med baksiden opp på avispapir og spray over de med spraylimet. Obs, ikke vær for ambisiøs, bedre å starte med noen få grener om gangen i starten, så slipper du at limet tørker ut.

diy-skog-lykter4

Nå skal du feste grener til glass. Start med å legge en tujagren ned på glasset, gjerne ved å holde i hver ende av grenen som jeg viser på bildet. Prøv å legge de rett ned der de skal med en gang, flytter du de blir det limsøl. Det er ikke krise om det blir søl, men det er nå finest uten da 😉
Når grenen er på plass der den er så legger du håndflaten (eller en finger) over grenen og trykk ned. Legg på resten av grenene, og når hele glasset er dekket tar du et rent papir og legger over grenene og stryker over papiret med handa. Arket gjør det enklere å få presset alle grenene godt inntil glasset slik at det blir godt kontakt mellom gren og lim og glass, uten å uroe de, og uten å få lim eller fingeravtrykk over alt.

diy-skog-lykter7 diy-skog-lykter3

diy-skog-lykter2

Bruk en saks og klipp av det av grenen som stikker ut på nedsiden. Og vips så har du ett stk ferdig lykt. Når du er lei den så legger du hele lykten ned i varmt vann, så vil trolig tujagrenen løsne og du kan vaske av limet.

.

Håper du likte dagens dekorasjonstips, du finner flere på stikkordet «slik lager du dekorasjoner» 🙂

tuja-dekorasjon

tuia-skog-lykter-festbord1

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

17 KOMMENTARER

  1. Oi, så tøfft! Jeg har masse thuja! Da vet jeg hva jeg skal i morgen! Fortsatt god romjul anneinspirasjongledespreder:-)<3

  2. Jeg bruker alltid naturen og årstider når jeg skal pynte bord/dekorere, og disse var virkelig flotte! Jeg bestemte meg for å lage slike da jeg skulle dekorere festbordet til mitt 40 årslag, men ble veldig skuffet da kvistene falt av da glasset ble noe varmt etterhvert. Noe tips til dette? Brukte ordentlig spraylim Panduro.

    • Hei Mona.
      Hm, jeg veit jammen ikke jeg. Min spray holdt seg godt på, også på det glasset som var så smalt at det ble litt oppvarmet av lyset. Kan hende du skal prøve å kjøpe en annen spraylim, eller bruke glass med større åpning slik at de ikke blir så varme?

  3. Hei 🙂 kjempe flott dekor. Hvor får du kjøpt vannbasert spraylim? Har leita overalt men finner ikke noe. Hva heter det du bruker?

    • ø, aner ikke! Det var en stund siden de ble laget. Mulig jeg har formulert litt klønete, det jeg mener er at spraylimet skal la seg kunne vaske av med vann, og det gjorde min, veit ikke om det sto spesifikkt at den var vannløselig/vannbasert på forsiden. Men, jeg tror at det meste av vanlig spraylim er vannløslig.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her