Hagebok: Claus Dalbys «Den hvide have»

Den_hvide_have[4]Drømmer du om en rolig hage? Bed hvor former og nyanser blir viktigere enn farger? En kjølig avslappet bakgrunn som lyser opp i kveldsmørket og regnværet? Da kan det være du skal vurdere å anlegge hele hagen din hvit, eller iallefall ett bed.

Og går du med planer om hvite bed, eller bare er litt nysgjerrig på hva i alle dager det egentlig går ut på, ja da har altså Claus Dalby kommet med boken du nok må kjøpe. Propp full av bilder av hvite blomster, lekkert hvitt og grått og grønt bladverk, samt noen kremgule og grønne blomster. Nærbilder av en enkelt blomst, og bilder av hele hageanlegg.

image15

Boken er en skattekiste av inspirasjon. Frem fra sidene spretter planter jeg aldri har sett før, eller som jeg kjenner godt, men som nå vises i en helt ny setting. Ideer strømmer på for plantekjøp, sammenplantning og hagedesign. Noen av kapitlene er organisert rundt en og en hage, andre tar for seg grupper av planter, feks vårblomstrende løk og broket bladverk. Bildene er mange, og gode. Muligens litt vell mange bilder, for som alle Claus sine bøker så er det blitt en skikkelig murstein og kanskje litt vel tykk for min smak (den blir så tung å holde da gitt), men du får da iallefall valuta for pengene dine!

Og penger ja. Jo, den er slettes ikke dyr. 315kr hos Adlibris, fritt tilsent! Kanskje hagenissen sniker inn en ekstra liten pakke under juletreet ditt i år?

– Boken gis ut på Dalbys eget forlag Klematis, hvor du kan se et lite blaeksemplar av absolutt hele boken!  (klikk like over alle småbildene)
– Du kan også klikke deg inn til Claus sin blogg og kateogien Den hvide have.

claus20090721_170847[4]

Jeg har vært facinert av hvite hager i noen år nå og vi har faktisk planer om at en liten del av hagen vår skal få utelukkende hvite og grønne planter, for ja, grønt er utrolig viktig i en hvit hage. Jeg har en skråning forran kjøkkenvinduene hvor det er temmelig mørkt pga skygge fra alle trærne. Der tror jeg det hvite vil både lyse opp, og danne en fin og rolig bakgrunn for alle de sprelske fargene i kjøkkenhagen.

_20100525_173606[4]

Alle bilder i bloggposten er lånt med tillatelse fra Clausdalby.dk

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

4 KOMMENTARER

  1. Fin anmeldelse – og anbefaling. Jeg kan bare slutte meg til! Inspirasjon er stikkordet. Jeg fikk noen blakvelder med boken, og det frister til anskaffelse. Det er jo ikke bøker man stikker i vesken, dette her, diigre! Det gode forfatter/forleggeren burde designe et passende lesestativ til dem. Eventuelt lære seg begrensningens kunst. På den annen side — overdådigheten har absolutt sin sjarm 🙂

  2. Ai ai, så fantastisk fint ! En fryd for øyet !

    Absolutt noe å tenke på når vi etterhvert skal ordne i den nye hagen etter husbygging. Men må nok gjøre som deg og ta en sone i hagen da eventuelt. Er så mange fine farger (les i lilla og blå stort sett.. ha ha) og så mange fine blomstersom jeg ikke klarer å la være å plante 😉

    Lykke til på fredag !

    Hilsen Hanne

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her