Lag dekorerte islykter i islyktform

Jeg er veldig glad i å lage islykter og liker spesielt godt å bruke islyktformer for å lage dekorerte islykter. (Klikk her for å se andre måter å lage islykter på). En form koster ikke så mye i innkjøp (100-300kr), og gjør at det blir innmari enkelt å lage lykten. Du bare fyller den opp med vann, dytter noe nedi og lar det stå til det har fryst. En av fordelene kontra å bruke ballonger og bøtter er at islyktformer skal fryses helt gjennom, mao så slipper du å gjette på når de er akkurat passe.
– Multitrend har flott utvalg på islyktformer

Jeg har nå satt sammen en ny video hvor jeg viser frem hvordan bruke islyktformene, så håper jeg det kan være til hjelp og inspirasjon! Og du, er det noe du lurer på så spør i vei!

Tips for julete islyktdekor:
Blomster: Tulipaner, roser, amaryllis, ranunkler, svibel mf
Potteblomster: Julestjerne, alpefiol, julerose, ildtopp
Fra hagen og skogen: Furugrener, tyttebærlyng og annen vintergrønt. Ikke kongler, de lekker farge. Grener med bær.
Fra pyntekassa: Billig julepynt i metall og plast. Du kan også bruke glass, men da risikerer du at de sprekker. Obs, vannet gjør ofte at metall missfarges, så ikke bruk den dyre fancy pynten din.

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

11 KOMMENTARER

  1. Hei!
    Jeg synes det er så flott med røde rognebær i islykter til jul. Går det greit å fryse ned en del rognebær nå og bruke senere i vinter?

    • Jeg har ment å prøve det ut, uten å ha kommet så langt. Problemet er jo at bær ofte mister piffen når de tiner, så om du gjør det så må du sørge for å fryse de på en slik måte at du kan bruke de direkte, mens de er frosne. Det jeg har pleid å gjøre er forresten å fryse islyktene med fryser når bæra var moden, og så oppbevare de der frem til jul.

  2. Hej Anne,
    Jeg blev så inspireret af dine islygter, så jeg bare måtte prøve det herhjemme. Jeg har desuden tilladt mig at linke til dig på min lille haveblog – det håber jeg er i orden.
    Tak for god inspiration og glædelig jul fra Danmark.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her