DIY snølykter på aller enkleste vis, (ingen snøball i sikte)

Har du mye snø i hagen? Lag noen unike og enkle snølykter! De kan lages langs en sti som her, eller ute på en plen så du får en lysende flate. Eller hva med å forme de til ett hjerte???

snoelykt- 1

Penest resultat får du om du lager lyktene en plass hvor snøen har fått ligge relativt urørt, jo løsere den er jo mer lys slipper den gjennom. Her har jeg måkt vekk noe av snøen på terrassen fremfor stuevinduene våre. Det lønner seg å gjøre seg litt flid med kanten. Rene skår, og om du vil kan du sågar lage spennende linjer.  Jeg valgte å bue min kant, det gir litt mer dybde og oppleves mer spennende visuelt enn en helt rett linje.

Når kanten er ferdig så lager jeg huller i snøen. Jeg har rett og slett brukt armen og slått snøen sammen og så satt en lys ned i hullet. Du kan gjøre akkurat det samme med å gå i snøen og så sette ned lys i fotspora, men da må du være nøye med å løfte beina høyt for å få pene hull.

snoelykt- 4

Lyset jeg bruker er lysstumper av stakelys. De kaster lyset fint både utover og oppover, og står godt i snøen. Og ikke minst, viktig for meg som liker å fylle hagen med lys, det blir rimelig 🙂

Stripene du ser i snøen er laget av snøen selv. Snø som pakker seg litt fordi den har mindre snøflak eller har vært utsatt for sol vil bryte mindre lys enn den som faller i store flak, og dermed får du slike striper.

snoelykt- 3

Og for nye lesere, islyktene er laget med ballonger, jeg forklarer hvordan lage de her:

Så slik ser altså hagen ut fra sofakroken 🙂 Heldig jeg? JA!

snoelykt- 5

snoelykt-lysOppdatert: Det ble spurt i kommentarfeltet om hvordan jeg gjør det med lyset. Det er altså rett og slett en sånn ca fem cm lange lys (rester fra lysestaker inne) som jeg stikker ned i snøen etter at snøen er slått sammen. Står faktisk ganske godt.

SaveSave

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

16 KOMMENTARER

 1. Så fantastisk – det er jo lyskunst- så morsomt fordi det jo er så enkelt, men så effektfullt, ren utnyttelse av sneen som faller! Morsomt at lett sne også kan brukes til noe(annet enn ski og måking!) vanligvis tenker man at det er det bare kram sne som kan!

  • Takk 🙂
   Ja, snø er veldig allsidig, nå smelter den visst snart, men om været snur og det blir kaldt igjen så har jeg en annen snølyktide som jeg håper jeg kan få gjennomført 🙂

 2. Et lite spørsmål- hva slags lys har du under sneen, du sier lysstumper av stakelys.. Setter du dem bare rett i sneen, eller har du islykter også…? Føler meg litt dum nå.. Men dette fikk jeg så lyst til å prøve… !

  • Hei Annette, fint at du spurte. Jeg hadde faktisk tatt bilder som viser det med lys, så nå har jeg lagt ett inn i bloggposten.
   Det er altså rett og slett en sånn ca fem cm lange lys (rester fra lysestaker inne) som jeg stikker ned i snøen etter at snøen er slått sammen. Ikke noe stake av noe slag. Står faktisk ganske godt.

 3. SÅ enkelt og fint:))
  Her på Vestlandet har vi ikkje særleg med snø… og dessverre er det for tida totalforbud mot all bruk av åpen ild utandørs pga tørke.

  • Nei, de delene av landet hvor det er tørt nå så må en passe godt på! Jeg ville ikke ha satt ut lys, selv i den sikreste av den sikreste lukkede lysestake om jeg bodde i de brannutsatte regionene nå.

 4. Så flott, takk for bilde – så enkelt – da skal jeg prøve dette imorgen!(hvis ikke det kommer mildvær nå, da…!)

  Og dette var så vakkert, og så genialt enkelt, at jeg skal videresende det til noen andre utvalgte i bekjentskapskretsen!

  • Hei Karin 🙂
   Jeg er så enig så enig at en ikke skal ta risiko med åpen ild, men her kan jeg ikke forstå at der er noen fare. Jeg kan ikke begripe at det skal være mulig for lyset å fatne i noe, all den tid den står i snø, og er omgitt av snø. Lysene kan jo brenne seg ned til tredekket, men ettersom det er snø over alt så kan jeg ikke forstå at det skal være mulig for trevirket å ta fyr.

 5. Så koselig 🙂 Jeg pleier å lage meg stier rundt i hagen om vinteren. Det har hendt vi har tent bål og grillet pølser om kvelden, og da har vi lyst opp stiene til bålplassen med levende lys. Det blir så stemningsfullt, men jeg har aldri tenkt på å lyse opp utsikten innefra på den måten. Det var jo genialt i sin enkelhet!
  God helg 🙂

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her