Meisebollemomsing i flokk

Jeg har mye ulik mat i hagen, men de hjemmelagede meisebollene er av det mest populære. I dag kom et meisetog innom og insisterte på at meiseboller var dagens rett, og da ble det trangt om maten. Jeg har for øyeblikket fire meiseboller hengende ute, og hver av de hadde tre-fire meiser 🙂

Supert! Og jupp, jeg tror jeg skal henge ut en par til etterpå for å mate enda flere samtidig, de går uansett fort unna nå.

Oppskrifter for hjemmelagede meiseboller finner du her: Enkel utgave, og fancy figurer.

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

8 KOMMENTARER

 1. Så herlig å se. Her er det full fest i matfatet også. Det er stor overvekt av pilfink her for tida, men det er endel meiser innimellom. Og så flaggspetten da. Den er veldig glad i hjemmelagede meiseboller. Tidligere har ikke nøtte-pellets vært så ettertraktet her, men etter at de fikk smaken på den du sendte har det vært travelt på den nøttemateren 😀 Det er så gøy å se på.

  • så interessant at nøttepelletsen var popp hos deg! Veldig glad for å høre det,for her ville de ikke ha i det hele tatt. Får kanskje prøve igjen på nytt nå da mao.

 2. Hei Anne 🙂
  Jeg har sagt det kanskje før, men sier en gang til, bloggen din er helt fantastisk :)))) min absolutt favorittblogg når det gjelder norsk hage 🙂
  Så et spørsmål, jeg har laget noen meiseboller, men det ser ikke ut som at de falt i smak. Fuglene foretrekker faktisk det jeg kjøper på Rema etc. Jeg har presset det veldig hardt inni formene, kan det være derfor, at de rett og slett ble for harde for fuglene ? Og hva med å bruke grovmel, kruskali osv.liker de det, eller ?
  Jeg blir veldig takknemlig for svaret 🙂 Jeg holder på å lage nye. Imorgen er det hagefugletelling og da vil jeg gjerne ha mange fornøyde gjester ;)))
  Hilsen fra sørlandet 🙂

  • uffda! her har jeg oversett et spørsmål!
   Så kjipt at fuglene dine ikke var fornøyd! Kan det være at du har fått harskt fett på butikken?

   Du kan godt bruke både grovmel og kruskakli, om det er mer eller mindre populært veit jeg ikke, fuglene har litt ulike preferanser gjennom år og fra art til art dessuten.

 3. Hei!
  Jeg trenger et godt råd. For andre år på rad har jeg hengt ut mat til fuglene, både hjemmelagde meiseboller (din oppskrift), ferdigblandet villfuglfrø og solsikkefrø. I dag oppdaget jeg en rotte som spiste frø som var falt ned på bakken/terrassen. Jeg bor i et rekkehusområde og venter bare på at en hysterisk person skal rope «rotte» og finne ut at jeg mater fuglene. Hva gjør jeg nå?

  • Hei Britt
   Jeg veit ikke hva som er det rette å gjøre i slike tilfeller, men jeg kan jo fortelle hva jeg gjorde når jeg oppdaget rotte på foringsplassen.

   Aller først så fjernet jeg det aller meste av fuglematerene. Jeg beholdt mater som det praktisk talt ikke kommer noe søl fra, samt meiseboller i lange snorer. (rottene kan godt klatre i trær).

   Dernest så ringte jeg til et profesjonelt skadedyrselskap for å få råd. De sendte ut en mann på befaring, og han rådet meg til å sette ut en åteboks (gift). Dette var en type åte som kun rotter og mus spiser, og som han hevdet var helt trygg for alle andre dyr. (Giften ligger i tillegg inni en liten boks slik at det er helt umulig for kjeledyr å få tak i det). Jeg er ikke hundre prosent sikker på at ikke ekorn også kunne tenke seg å spise av den, de er jo i samme slekt som gnagerene, men jeg plasserte åteboksen vekk fra annen mat, innunder no greier, og det så ut til å gå greit. (ekornet forsvant ikke).

   Jeg ble kvitt rotta, som nok hadde bosatt seg her og var blitt riktig så freidig innen vi oppdaget han. Jeg valgte å gå litt drastisk tilverks ettersom jeg mater mye og gjerne vil fortsette med det, uten å skape uro i nabolaget. Jeg betalte forresten ikke noe for den befaringen, og heller ikke for boksen med åte.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her