DIY – brannsikre lyslykter (takler all annen form for drittvær også)

Her i Oslo har vi vært heldig med vinterværet de siste ukene. Men jeg ser jo på nyhetene og i kommentarene dere legger igjen at det jo slettes ikke er slik over hele landet. Er det brannfare så bør ikke levende lys ut i det hele tatt, selv ikke i lukkede lykter, ingen kompromiss der. Andre deler av landet blåser det kraftig, eller plaskregner så mye at levende lys er umulig.
– Men en kan da fortsatt lage det fint ute!

Dagens tips er jo ikke akkurat revolusjonerende, men det fine med den er at du bruker slikt du allerede har i huset: elektriske lyslenker og glassboller.

Øverste bilde viser en grønn bolle, nedover ser du en tykk semigjennomsiktig glassbolle, og en klar vase som jeg har kledd innvendig med matpapir.

lyslykt 1

lyslykter- 2

lykt-groenn-ovenfra

Bollene er snudd opp ned. Dermed skjuler de lyslenken og du unngår at vann samler seg i bollene. Også blir det jo litt artige fasonger av det også da.
Obs. Pass på at bollene/vasene ikke fryser fast til underlaget, eller at det samler seg vann i de som fryser, da kan de gå i stykker.

Og til sist vil jeg minne på at en naturligvis kan kombinere elektriske lyslenker med islykter også 😉

lyslykter- 3

lyslykter- 4

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

3 KOMMENTARER

  1. Takk for tips! Så fine de var!!
    Jeg bor jo et sted det er både tørt og vindåt for tia, ser nesten ut som om det bor en minimalist i huset her no etter alle stormene vi har hatt ;(
    Utrolig kjedelig inngangsparti for tiden, men gidder ikke prøve sette ut noe igjen, det blåser og fyker der ute nå også…… Men javisst, ting kunne vært værre!!
    Fortsatt god helg, take care ;D

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her