Nå er det på tide å bygge hus – fuglehus!

Lyst på søte små fugleunger i hagen? Ja, da er fuglekasser tingen. Jeg laget i fjor en egen fuglehusmodell som jeg la ut arbeidstegninger til og som akkurat nå er å finne i Norsk Hagetidend. Den er enkel å følge og gir en flott og praktisk kasse. (Jeg veit modellen har blitt brukt av skoleklasser ol, så det er virkelig ikke komplisert!)

fugleunger-blaameiser

Blåmeis er av de enkleste å få besøk av, bildet viser en liten blåmeisunge og ett stk forelder. Om du ser godt på bildet så ser du ungen vifter med vingene, det er helt standard del av tiggeritualet og gjør at de ser ekstra søte ut 🙂

Jeg har hatt fuglekasser i hagen i flere år nå. Det er koselig for meg for så øker jeg sjangsen for å få se fugleunger, og så er det fint for fuglebestanden som øker sjangsene for å finne gode boliger.
– Hvordan er det hos deg? Har du fuglekasser i hagen din? 

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

5 KOMMENTARER

  1. Kjempefine fuglekasser Anne! – og så artig at du har designet dem selv! Jeg har som ønske å lage noen fuglekasser når jeg en gang får bedre tid…. men foreløpig ferdigkjøper jeg ulike stykker som jeg plasserer rundt om i skogen. De bevingete ser ut som de setter pris på slike menneskeskapte boliger! 😀

    Ha en fortsatt fin kveld
    Stein

  2. Vi har mange selvlagede fuglekasser i hagen og tillegg til at det er koselig så spiser de jo også ganske mange insekter! Både de som er til skade for plantene og de som gjerne lar seg friste av menneskeblod (…) Det er bare å bygge, her ser det ut som om flørten har startet allerede!

  3. Hei Anne. Ja dette hører jo med i en livlig hage og de du viser er jo geniale. Jeg har ett i min hage, godt gjemt for kattene mine oppi tette greier..men med to potensielle jegere nå tør jeg ikke å ha flere. Så morsomt bilde med den innsmigrende fugleungen!

  4. Så gøy!! Jeg har vært ute å laget flere nye fuglekasser til hagen i dag… Så kommer jeg inn å skal ta meg noen minutter i godstolen og lese på noen hageblogger. Er ikke bare jeg som er i fuglekasse modus ser jeg 🙂

  5. Vi har planer om å bygge fuglekasse i helga, når alle delene er saget til tror jeg det blir et bra prosjekt sammen med 2-åringen som har byggmester Bob som sin store helt for tida 🙂

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her