Spretten søndag: Ekornet-fuglemater 1-0

Ekornet er ikke noen som lar seg pelle på nesa av utilgjengelig mat. En liten røver som jo naturligvis helst vil spise av den materen som ikke er tiltenkt han. De senere ukene har han helt lagt sin elsk på denne solsikkefrømateren, og en vakker dag ble han lei av å strekke seg…

Dagene etterpå var han oftere å se på materen enn hengende på trestammen. Først eksperimenterte han med ulike spisestillinger, men til slutt landet han på favorittvarianten «oppnedspising».

ekorn-fuglemater-3

ekorn-fuglemater-5

ekorn-fuglemater-1

ekorn-fuglemater-4

ekorn-fuglemater-1-2

(Fuglemateren kommer fra Nordic Garden og rommer ti liter frø, jeg har fått den av firmaet).

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

7 KOMMENTARER

  1. Nydelig! Utrolig mye underholdning i disse med buskete hale. Fungerer fuglemateren i ruskevær også? Jeg synes ofte sånne med åpning nede blir fuktig og våt og tetter seg til slik at det ikke kommer frø ut?

    • Det går greit med dreneringen. Den er godt laget inni slik at solsikkefrøene ligger høyere enn skåla, med slikkelig fall ut mot sidene og drenering. Det blir jo litt bøss på skåla, det pleier jeg å «dra med meg» med fingren eller en pinne sånn at det ikke blir liggende for store mengder av det.
      Men det som er litt problematisk med den er faktisk at noe av solsikkefrøene jeg har her har mye søppel (grener ol) som tetter til de hullene som fører fra oppbevaringen og ut til fugl/ekorn.

  2. Fantastiske bilder Anne! Herlig :-)) Her har vi dessverre ikke hatt besøk av ekornet i år. Håper det er fordi de har funnet et annet stad å spise og ikke for det noen har spist dem?!

  3. Flotte bilder! De kommer seg fram til maten disse. Vi har dem på materen på fjellet. Hjemme er de borte – p.g.a. nedhogging av allétrær og fortetning i strøket, tenker jeg.

  4. Så flott å se de fine bildene dine! Jeg ser etter fuglemater som kan erstatte melkekartongene jeg henger ut med hjelaget fett/frøblanding. Utenom bruker jeg den samme materen som ekornet ditt liker.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her