Spennende krukkenyheter fra Krukkegården

I forrige uke viste jeg krukkesamlingen jeg har fremfor stuevinduene. Det var massiv tilbakemelding på at dere likte plantene, men til min overraskelse så var det også særdeles mange som lurte på hvor jeg har selve krukkene fra (posten er nå oppdatert med den infoen). Engasjementet rundt krukkene mine gav meg det lille «sparket bak» jeg trengte for å komme i gang med å vise dere sesongens krukker i butikker, så i dag var mannen og jeg en tur ned på Krukkegården i Ås for å se hva de har å by i år.

Jeg viser kun et lite drypp av hva de har og Krukkegården venter flere nyheter inn i ukene fremover.

Om helsa er sammarbeidsvillig så kommer det flere krukkeinnlegg med krukkenyheter fra ulike aktører utover våren.
– Er det bestemte typer krukker dere lyster på så gi meg gjerne tips så skal jeg holde øynene åpne 🙂

krukker-mose
Mosegrodd krukke i oppheng:
Hagedingster blir jo alltid bli bedre enn med mose på! Terracotta vil etterhvert få patina med saltutslag og moser og alger, denne krukken koster 190kr og kommer ferdig med mose. Krukken er plassert i et smart opphengssystem bestående av en plate og tre kjettinger som gjør at du kan transformere vanlige krukker til ampler. Opphenget koster 220kr.

.

krukker-glasert-4
kobolt-krukker-1-2
krukker-glasert-3

Glassert keramikk:
Glasserte krukker nå er tilbake for fullt. Hos Krukkegården fant jeg de blant annet i klassisk koboltblå, grønn, turkis, samt i svart. Jeg falt spesielt for de turkise krukkene som hadde en nydelig farge.

Priser: Prisene varerer på størrelse, her er noen eksempel:
– De høye firkanta øverst koster 780kr og er ca 60 cm høye.
– De firkanta lengt frem i koboltbildet. Det er fire størrelser fra 25 til 55cm høyde og bredde, og de koster 220kr, 440 kr, 650kr og 1250kr.
– Den runde turkise og blå koster 580 kr og er ca 35 cm høy og betydelig bredere.

.

krukker-metall-1
Metall:
Jeg er svak for store krukker. Jo mer jord du får i krukka jo bedre greier plantene seg siden det blir jevnere tilgang på mat og vann. Denne synes jeg var både praktisk i størrelsen og stilig av utseendet. Det ser ut som om den har levd et interessant liv før den ble krukke!
Ca 40 cm høy tror jeg, og 880kr.

.

krukkegarden-1

krukker-3

Keramiske kunstverk
Noen krukker er så flotte at de blir som skulpturer. Kunstverk som ikke trenger blomster, men som kan stå alene på terrassen, eller midt ute i et bed.
Disse keramikkkrukkene her er absolutt i den kategorien. De er imponerende og gjør mye ut av seg.
Pris varierer på størrelse fra  680 til 3600.  Den slanke høye som er avbildet rett over her og som står i front i det aller første bildet i bloggposten er litt over en meter og koster 2800 kr.

.

Prisene og høyder er gjort på husk så jeg kan ikke garantere at de er helt korrekt.
Om noen lurer: dette innlegget er ikke betalt.

Anne Holter-Hovind
Anne Holter-Hovind
Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

20 KOMMENTARER

 1. Dit har jeg alltid ønsket å dra, men har ennå ikke fått det til! Jeg har nok mest sansen for de litt roligere «natur»fargene, men alle har jo så spennende former! Synes både koboltblått og turkis er vakre farger, særlig med sånn fin glasur som gir fin dybde, men at det kan «skjære seg» litt med blomster i, kan bli en smule glorete, etter min smak! Men, med sans for raffinement, kan det jo også bli flott, selvfølgelig…! Det teller jo også litt hva slags omgivelser de skal stå i, fargen på huset, materialer i hagen, blomster, osv..! Og enig, bare som skulpturer, uten blomster, er jo mange av disse krukkene så vakre i seg selv! Vet du om noen av dem er frostsikre?

  Synes også den i metall er fin – enig, ser ut som den har vært brukt til noe i lang tid allerede, og det er alltid pent – også ting med mose på!! (men jeg er altså av den typen som liker best at krukkene ikke er altfor fremtredende, at de går litt i ett med omgivelsene(flott og iønefallende form er greit, men ikke så mye arger, synes blomstene/plantene skal stå for fargeinnslaget! Men her vet jeg meningene er svært så delte!! )

  Hilsen Annette

  • Ja, jeg er enig i at det krever litt fargesans å få de fargesterke krukkene delikate, men fy så fint det kan bli! De turkise krukkene var veldig vakre ved at de hadde et spill i fargene, dybde, og da er det lettere å få det fint, synes jeg 🙂

   Jeg har også primært krukker i rolige farger, men av og til slår jeg til med sterkt fargede krukker, men det har da frem til nå vært ved å male opp gamle stengodskrukker. Jeg har i en par år hatt noen skikkelig lilla krukker, stående sammen med sorte krukker, og har synes det har fungert godt 🙂

 2. Så mange fine krukker!
  Likte godt den med mose på, og de turkise var ‘smashing’! Blir jo i godt humør bare av å se fargen, så hvis det blir en dårlig sommer får jeg satse på et par sånne, he, he.

 3. Her var det mye lekkert.
  Jeg har en forkjærlighet for de koboltblå krukkene, nydelige med hvite og skarp rosa blomster i.
  Endelig kommer våren med alt det som vi elsker

  • Åse, innehaveren på Krukkegården fortalte entusiastisk at hun var så glad for at Kobolt igjen var populært blant kundene 🙂 Du er ikke den eneste med sansen Grethe! De er jo nydelige da, utrolig lekker farge og vedlig vellykket når den er gjort med slik dybde.

 4. Oj, så mange fine krukker! Det er jo alltid noen som har gått istykker iløpet av vinteren, så fint å tenke på hva som finnes på markedet,

 5. Så utrolig mange flotte krukker=) Der skulle jeg gjerne vært en tur på besøk, men det er nok litt for langt å dra, dessverre! Håper du får en fin søndag=) Vibeke

  • Vi har en strålende søndag, har flyttet rundt på de gamle krukkene våre, ble inspirert sjøl, men tok ikke noen med meg hjem denne gangen, må legge litt plan først, vi skal ha mer krukker i år nemlig som terrassen kommer i orden

 6. Hei Anne!
  Flotte potter, du verden så mye fint å få kjøpt. Jeg bruker stort sett terrakottapotter, koster svært lite penger og preges raskt av tidens tann. Grunnen er også den at blomstrene kommer i fokus i vår naturhage. Ellers så har jeg gamle sinkbaljer og bøtter i hopetall. Noen svære svarte potter har jeg også. Det enkleste synes jeg er potter som kan settes oppi hverandre, det kreves jo litt lagerplass når sesongen er over. Ha en skjønn søndag!

  • åja, det der med lagerplass er et problem…. Jeg har noen sorte metallkrukker jeg virkelig digger, nettopp fordi de er så stablebare, mer av det! (men, hehe, akkurat metallkrukkene stables aldri, de står jo ute året rundt, med vinterdekorasjoner på vinteren.. hehe, så ikke så mye vits at de kan stables da sånn egentlig)

 7. Hei Ina.
  Dette er en omtale av varer som selges på butikken Krukkegården. Jeg selger ikke disse, eller andre, varer. Ta kontakt med krukkegården, du finner lenke i teksten, de sender varer pr post.

 8. Hei!
  Er det mulig å få tak i en glasert krukke; slank, blågrønn, ca. 70 cm høy?
  Vennlig hilsen
  Egil

  • Hei Egil, det vil jeg tro, men jeg har ikke god oversikt over utvalgene i de ulike butikkene til å si hvor. Men bor du nær krukkegården så stikk innom de!

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

Hagetips