Terrassen er klar for sesongen :)

Godt inspirert av Bergene Holms uteroms-inspirasjons-konkurranse-avstemning som holdes her på Moseplassen, (har du sett de flotte kandidatene?) så har vi gjort vårshinings på terrassen. Vekk med plastkasser med mose og jordsekker og annet rot, inn med krukker og hagemøbler.

Nå er definitivt våren på plass! Sola skinner fra himmelen, i bedene pipler det opp, og i kroppen pipler lysten etter å bygge dammen og til å legge skikkelige tråkkheller i bedet og plante om litt. Jeg gleder meg til en ny sesong i hagen 😀

terrassen-mars-2 terrassen-mars-3

Er du nysgjerrig på terrassen vår? Det er helt vanlig trykkimpregnert virke i litt uvanlige dimensjoner. Vi har valgt 20 cm brede bord som er ekstra tykke, (36 mm i stedet for det vanlige 22). Bredden fordi det gjør seg på et så stort gulv, tykkelsen fordi vi da kan ha mye mer overheng på tredekket enn hva en vanligvis kan. Og så vil det tåle bruk, ingen vektbegrensninger her nei 🙂

Du kan lese om byggingen her. Start fortsettelseavsluttning.

terrassen-mars-4

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

25 KOMMENTARER

 1. Anne! Flott terrasse, andre ord finner jeg ikke nå! 🙂

  Ser du har et par sinkbaljer. Det har jeg også, gigantiske badebaljer som jeg har arvet. Dessverre er det ikke skikkelige hull i bunnen, finner ikke helt ut hvordan dimensjon jeg skal bore. Har du tips?
  Vårlig hilsen Ellen

  • Hei 🙂 Jeg liker å ha hullene på en cm, og så setter vi inn flere, og på utsiden. Ikke i bunnen. Fordelen med å ha de på utsiden er at det da blir plass til et vannmagasin i bunn (med leka og duk over) og så slipper vi at hullene blir tettet av at bøtta står på hullet..

 2. Så veldig flotte uteområdene dine er blitt! Flott med de buede linjene på terrassegulvet og tykke og brede dimensjoner på bordene! Og relativt umalt -liker det preget det gir(bare oljet?)!

  Og så fint med de horisontale «plankene» i gjerdet ditt, husker du viste det og snakket om det ifjor; de horisontale linjene glir vel liksom bedre inn i omgivelsene, enn om de var vertikale? Og f. eks huset bak det synes jo knapt – men uten at gjerdet virker dominerende på noen måte – så lett og fint!

  Hilsen Annette

  • helt umalt… jada, vi får nå se hvordan det går, men jeg synes ikke noe om beisingen vi prøvde, det ble jo helt sjelløst.

   Ja, takk for at du sier at du synes gjerdet ble fint! Vi er kjempefornøyd med det sjøl, så blir det enda finere litt utpå sommeren når klatreplantene slippes løs… 😀
   Rettningen på spilene er valgt for å få det til å forsvinne mest mulig, men stående har sine fordeler det også, bla er det tryggere i forhold til klatring av barn.

 3. Så veldig flotte uteområdene dine er blitt! Flott med de buede linjene på terrassegulvet og tykke og brede dimensjoner på bordene! Og relativt umalt -liker det preget det gir(bare oljet?)!

  Og så fint med de horisontale «plankene» i gjerdet ditt, husker du viste det og snakket om det ifjor; de horisontale linjene glir vel liksom bedre inn i omgivelsene, enn om de var vertikale? Og f. eks huset bak det synes jo knapt – men uten at gjerdet virker dominerende på noen måte – så lett og fint!

  Hilsen Annette

 4. Så flott dere har det i vårsola! Herlig tid. Her har gemalen jobbet med å fjerne løse fliser på terrassen og til helga skal det legges nye. Skal bli godt med et stabilt gulv der ute igjen. Bare det er på plass, kan jeg plante i krukkene jeg også. Ønsker deg en glad dag!

  • takk 🙂 Jeg er kjempefornøyd med de buene! Det løsnet virkelig opp og gjorde hagen mye større enn om det hadde gått en rett linje der.

 5. Kjempeflott ble terrassen deres. Det var spesielt med så brede terrassebord. Inspirerende! Og så nydelig med blomster i krukkene. Kos deg i det fine været. Her er også fint i dag. Jeg har beiset palle og pallekarm, for ett nytt prosjekt grønnsakshage 🙂 Ha en riktig fin dag. Hilsen fra Liv

 6. helt umalt… jada, vi får nå se hvordan det går, men jeg synes ikke noe om beisingen vi prøvde, det ble jo helt sjelløst.

  Ja, takk for at du sier at du synes gjerdet ble fint! Vi er kjempefornøyd med det sjøl, så blir det enda finere litt utpå sommeren når klatreplantene slippes løs… 😀
  Rettningen på spilene er valgt for å få det til å forsvinne mest mulig, men stående har sine fordeler det også, bla er det tryggere i forhold til klatring av barn.

 7. Ser at våren virkelig har kommet til deg, kjempefine bilder som alltid inspirerer-. Er og lykkelig eier (som flere andre her) av originale sinkbaljer- (gamle)-gryte og kanne,Gleder meg til å plante og ikke minst fotografere når det lar seg gjøre av vær og helse.
  Nyt synet av alt dere har fått til..en vidunderlig uteplass.
  Ønsker deg en god uke-

 8. Det med barn og klatring har jeg ikke tenkt på! men kanskje du kan plante noe stikkende?? F eks børnebær – med torner – eller noe annet?

  • vi har 20-30 meter gjerde, jeg kan ikke stikke til alt sammen 😉 Men det er egentlig meningen at det skal på en list på innsiden der, den vil gjøre det vanskeligere å komme over gjerdet om man først klatrer i den. Blir seende ut som en slags håndløper.

 9. Så flott terrasse. Fulgte bloggen din for et par år siden, men har liksom glemt den litt. Nå er jeg igang igjen og nyter innleggene dine. Et spørsmål:Vi ordnet oss ny og større terrasse i fjor på en side av huset og skal i gang igjen på en annen side i år.Jeg ser at du setter potter på terrassen. Vi er litt redd for at treverket skal bli misfarget av fukt under pottene. Har du erfaring med det? Mvh Liv

  • Jammen så bra at du fant tilbake til meg igjen!

   Ja… vi har krukkene rett på gulvet. Det blir nok litt merker av det ja. Meallkrukkene må opp på noen små klosser for de lager stygge merker, og egentlig burde jeg sette opp de andre også,, vi får se..ttt…

 10. hei.. jeg forstår ikke helt hva som gjøre for å få de buede formene på terrassen? Holder det bare å lage fundament med ulike vinkler slik at det ikke blir så mye overheng med terrassebordene? Her må jeg støpe først så må planlegges godt..

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her