Verdens feteste fuglerestaurant? NRK slår til med Piip-show!

Hurra for rikskringkastingen!
Nå har de i samarbeid med kreative ornitologer og naturfotografer laget nyskapende tv, igjenn 🙂

Konseptet er enkelt nok, de filmer et fuglebrett og sender det direkte på nett.
Det geniale ligger i at fuglebrettet er utformet som en kaffebar!

Følg med på brettet her. Legg merke til at de har en chat på venstre side hvor du kan bidra med kommentarer og stille spørsmål. Du kan forresten fritt ta bilder av det som skjer på fuglebrettet og dele videre på sosiale medier, nok ett lag av genialitet i konseptet.

Jeg minner samtidig på at om du vil ha fugl i hagen så har jeg mange gode artikler om det liggende her på moseplassen, både fuglematingstips og boligtips og guide for å kjenne igjen fuglene. Du finner en oversikt over artiklene her.

Er du hekta på fugl i hagen? Sitter du klistra forran vinduene, med NRK strømmende som en ekstra mater, eller har du aldri helt sett sjarmen?

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

11 KOMMENTARER

 1. Kjempegøy med pip-show – enig, så glad vi har NRK!

  Synes det er stas meg fugler – absolutt! Men har ikke vært så flink til å mate dem…! Vi har 3 katter, så føler nesten det er litt dårlig gjort å lokke så mange fugler hiot, risikoen for å bli kattemat er jo ganske stor…! Men mater litt av og til, men det er kanskje heller ikke helt greit? Har egentlig hørt at man skal fortsette å mate, når man først har begynt, ellers risikerer de vel sultedøden?

  Men noe jegog familien har STOR glede av masse skjærer!! De erter kattene, og er i det hele tatt svært så underholdende! Og leste jo nettopp at kråkefulgler er svært ntelligente- det stemmer så absolutt med mitt inntrykk – gjenkjenner oss og er smarte og utspekulerte så det holder!!

  Hilsen Annette

  • Morsomt at du har så godt forhold til skjæra, den er jo ellers en fugl mange ikke kan fordra, meg sjøl inkludert. Men at den er inteligent, og trassig, det skal være sikkert!

   Jo, altså, strengt tatt så er det slik at om man mater jevnt over lang tid så bør man ikke slutte brått, fordi man da har vent en stor gruppe fugl til å komme til ditt område. Det blir umulig for fuglene å vite at det plutselig blir tomt for mat, noe som er et stort problem om en slutter på våren fordi det da på grunn av mating er det altfor mye fugl i forhold til hvor mye mat de kan finne naturlig og de kan ikke så lett flytte seg når de har unger.

   Men, om du sporadisk mater, så er det ikke problematisk å slutte, for da forventer ikke fuglene at du er pålitelig.

 2. Kjempegøy med pip-show – enig, så glad vi har NRK!

  Synes det er stas meg fugler – absolutt! Men har ikke vært så flink til å mate dem…! Vi har 3 katter, så føler nesten det er litt dårlig gjort å lokke så mange fugler hiot, risikoen for å bli kattemat er jo ganske stor…! Men mater litt av og til, men det er kanskje heller ikke helt greit? Har egentlig hørt at man skal fortsette å mate, når man først har begynt, ellers risikerer de vel sultedøden?

  Men noe jegog familien har STOR glede av masse skjærer!! De erter kattene, og er i det hele tatt svært så underholdende! Og leste jo nettopp at kråkefulgler er svært ntelligente- det stemmer så absolutt med mitt inntrykk – gjenkjenner oss og er smarte og utspekulerte så det holder!!

  Hilsen Annette

 3. Men hva med kattene ? Er det nærmest umoralsk å lokke så mange fugler hit, eller …?

  Når det gjelder skjærer – ser jo at de er veldig dominerende, og de robber jo hele fuglematere og meiseboller – så kan slik sett skjønne at mange ikke kan like dem…!

  Men, med katter er de utrolig festlige!! Morsomt samspillet dem imellom – helt fascinerende! Og morsomt at der nok er katten som er underlegen, og tydelig at skjærene helt bevisst går inn for å erte dem!!

  (Det syntes også min far – han hadde stort selskap i katter og skjærer, der han bodde langt ute på landet, alene! )

  • Det må være noe du vurderer sjøl om fuglemating er mulig på trygt vis. Om du har katter med jaktinstinkt så er det vel lurt å begrense foringen litt ja. Eventuelt så må du ha en foringsplass hvor katten ikke kan gjemme seg i nærheten, feks at du har maten på en høy stolpe midt utpå plenen.

 4. Men hva med kattene ? Er det nærmest umoralsk å lokke så mange fugler hit, eller …?

  Når det gjelder skjærer – ser jo at de er veldig dominerende, og de robber jo hele fuglematere og meiseboller – så kan slik sett skjønne at mange ikke kan like dem…!

  Men, med katter er de utrolig festlige!! Morsomt samspillet dem imellom – helt fascinerende! Og morsomt at der nok er katten som er underlegen, og tydelig at skjærene helt bevisst går inn for å erte dem!!

  (Det syntes også min far – han hadde stort selskap i katter og skjærer, der han bodde langt ute på landet, alene! )

 5. Takker deg så mye for tipset- ja hurra for NRK, glad vi har dem.
  Ante ikke om dette før du sa det.
  Jeg har hakkespett, kjøtt-blå og spettmeis utenfor i hagen, og en sjelden gang dompap. Utrolig hyggelig og mater ennå, med meiseboller og hjemmelagede.Skjærer er det jo delte meninger om- tidligere i høst var det mange- litt vel mange tenkte jeg,- men de skal jo og ha noe..

  • hehe, jeg jager skjærene, og duene. Ikke det minste dårlig samvittighet for det gitt. De er for store og frekke og bråkete. Jeg ser sjarmen i _ei_ skjære, det er en artig fugl iogforseg, men når de samler seg i nabolaget så blir det ikke så sjarmerende, verken for meg eller naboene. Jeg bor jo i ett tett nabolag.

 6. .. akkurat som jeg skulle sagt det selv- de er frekke og bråker når det er 8-10 av dem men mat må de ha osv:_)Her er det og tett mellom husene men flere som mater og vi må nok be skjærer og.Men ikke mange av dem nå i forhold til i høst- da jaget jeg mye!! Idag satt hakkespetten lenge i mitt kirsebærtre og vurderte mellom spisingen- selv om jeg var bare ca.tre fire m fra-det er flott syn.Ha en fin søndagskveld- takker for all god inspirasjon du gir!!

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her