Finfine og lange dager! + bilder fra utstillinga på hagemessa :)

Wow, de siste ukene har vært, interessante! Jeg har nådd over utrolig mye, og samtidig aldri helt rukket alt. Men akkurat det er da vel ganske vanlig for travle folk? Travelheten fører til at jeg ligger litt etter på å svare på kommentarer og eposter, og enda ikke har fått lagt ut ekornkassetegninger, håper dere kan tilgi meg det.

Jeg hadde det usigelig gøy på hagemessa. Takket være min far, min mor og min mann så ble det både bygget opp og revet utstillingshage. Notat til neste år: Det tar dobbelt så langt tid å rigge som man tror, minst… Og det ble bra! Ja, jeg synes faktisk det ble så bra at jeg kan innrømme at jeg synes det ble bra, hehe 😉 Jeg skulle ønske jeg kunne stått på ved utstillingen mer enn jeg orket, men det var veldig hyggelig med de jeg fikk møtt, både av gamle og forhåpentligvis nye lesere. Jeg håper og tror jeg inspirerte riktig mange til å gjøre hagen mer interessant for små hagegjester, både for deres egen del og for de små humlene, fuglene, sommerfuglene, marihønene, flaggermusene og ekorna. Med flere.

inspirasjonshagen--10

Foredragene gikk også bra, fulle seter! Jeg satt ekstra stor pris på noen av fagpersonene jeg så sto i bakgrunnen og nikket, fint å se ornitologene og humleksperter mf være enig i det jeg sier 🙂

Og så fungerte det også i år aldeles udmerket å ha med rullestolen. Ingen ubehagelige blikk, men mange missunnelige 😉 Nå må jeg bare få kjøpt meg et bagasjebrett, det er nokså klønete å frakte planter på styret… hihi. Stolen gjorde at jeg kunne frese rundt i hallene og hente boliger og matere og prate med kjentfolk og se på utstillinger og generelt fungere som et normalt vesen. Fantastisk 🙂

inspirasjonshagen--6

Men det er jo ikke bare hagemessa som er på gang. Det er tydelig at vi nå er på vei inn i hagesesongen for tradisjonelt media. Jeg har de siste par ukene hatt en hel rekke aviser og magasiner på tråden/epost. Senest i dag snakket jeg med Aftenposten, i morgen kommer fotograf og journalist fra NTB hit og på tirsdag var jeg altså i NRK Nitimen. Det er jo topp for meg, for alle slike oppslag fører potensielt til at nok en person kan oppdage Moseplassen 🙂

inspirasjonshagen--7

Alle bildene i dagens bloggpost er hentet fra utstillingen. Vil du lese litt mer om den og se flere bilder så (klikker du deg over her). Den besto av utelukkende blomster som humla og andre pollinerende insekt digger, samt en dam, noe alle dyr digger, og et utvalg boliger og matere. Blomstene har jeg kjøpt og lånt og gravd opp i hagen (og det er navnliste her), og de fleste boliger og matere var lånt fra ulike stands på Hagemessen.

inspirasjonshagen--1
inspirasjonshagen--3 inspirasjonshagen--2
inspirasjonshagen--4 inspirasjonshagen--5
Fra øverst: Insektsbolig, fra Hortensia
Fuglekasse fra Krukkegården i Ås, Fuglemater fra Burgon & Ball/ Vien Compagniet.
Fuglekasse, byggetegning her. Og fuglemater fra I Gros hage.

inspirasjonshage-moseplassen-1

Anne Holter-Hovind
Anne Holter-Hovind
Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

5 KOMMENTARER

 1. Utrolig flott det hele! (Fikk ikke vært der, men desto morosmmere å få se bilder!)

  Blir jo helt rørt over ditt engasjement for alle små dyr og insekter – det er det sikkert mange som gjør! (De fleste av oss tenker vel mest på at hage skal være «pent», eventuelt at den skal være «spiselig» – mao. vi tenker mest på oss selv 🙁

  Du har virkelig fått satt på dagsorden hvor viktig dette er!

  Og har blitt ordentlig inspirert selv :-))

  Rikktig god påske!

  Hilsen Annette

 2. Du hadde en superfin utstilling! Gikk og tittet på alt.Blir så inspirert! Og fruen selv så veldig opptatt ut 🙂 Spennende å se om du legger ut arbeidsbeskrivelse på ekornhuset…eller har jeg bare gått glipp at det? Hilsen Merethe

 3. Fantastisk inspirerende bilder- du har all mulig grunn til å være fornøyd, håper du får hvilt etter tett program. Veldig enig med en av de andre som kommenterer- at det er flott at du har dette på dagsordenen.
  I Kristiansand er det sol og masse humler rundt spesielt lungeurt som blomstrer ved julerosene idag.
  Ønsker deg en flott påske:-)

 4. Inspirerende blikkfanger var utstillingen din Anne. Jeg var på forhånd redd for at jeg ikke skulle finne den, men den bekymringen gikk ikke i oppfyllelse haha!
  Det ser så elegant og greit ut men her er det lagt ned mye jobb! Takk for at du minner oss på å ta med dyrene i hageplanleggingen.
  Elllers…honningurt, jeg er litt i villrede etter å ha lest. Er det en staude? Er den invaderende? Kan jeg trygt så den hvor som helst?
  God påske, og takk for innsatsen 🙂

 5. Du gjør en særs viktig jobb som insekts-, fugle- og ekornambassadør, takk for det!
  Jeg så jo på utsillingne din (veldig fin) to ganger, men jammen var det noen detaljer jeg ikke så.
  Kirkefuglekassen, f eks. Står den på «pinne»? Hadde paset fantastisk her.
  Ellers så likte jeg tekannen veldig godt, he he.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

Hagetips