Glimt fra inspirasjonshagen min på Hagemessa:

I dag blir det dessverre bare noen mobiltelefonglimt. Kameraet kræsja i dagtidlig og vi har ikke hatt tid til å finne ut hva som er galt. Skikkelige bilder kommer, forhåpentligvis..

Jeg har denne helgen en liten inspirasjonshage på Hagemessen med tema «levende hager». (Her finner du informasjon om hva og hvordan få en levende hage)Det vil si hage hvor en ønsker små hagegjester velkommen. Den står i Glassgangen, mellom inngang øst, (den midt på langveggen) og hall C. Den består av et opphøyd bed som er plantet til med utelukkende humleplanter, inkludert to digre seljetrær står midt i og gir høyde. Selje er en av våre viktigeste humleblomster og selvskreven gjest i utstillingen. I trærne og i bedet er det satt inn en rekke ulike boliger og matere, og hele hagen er såpass gjennomført at jorda vi har brukt er kompostbasert, ikke torvbasert, og dermed mer mikrolivvennlig. Også har jeg naturligvis en liten  minidam i en krukke, men den ville heller være vanningsannlegg for bedet enn å være vannspeil, så den blir bytta ut i morra… 😉

Det er også en gruppe med frøposer utstilt, de kan du se en oversikt over her, og vinne i en konkurranse!

levende-hager-5

levende-hager-7

levende-hager-6

levende-hager-1

levende-hager-2

Fra siste finish i dagtidlig, litt morrarufsen, men ved godt mot 🙂

Blomstene på stand er:

For enkelthetsskyld setter jeg nå inn plakaten fra utstillinga:
Plakat-planteliste

Alle kasser osv er plukket fra utstillere på messen:

Alle disse holder til i Hall B. Og for dere som ikke skal på messa, de to første har nettbutikk.
I Gros hage
Viencompagniet
Krukkegården
Garden Girl/ Team Henriksen

Fuglekassen finner du oppskrift til ved å klikke her
Ekornkassen kommer det oppskrift på om en par dager, jeg fikk litt for mye å gjøre dessverre.

Håper dere synes dette ble frodig og koselig!

Anne Holter-Hovind
Anne Holter-Hovind
Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

11 KOMMENTARER

 1. Kjempefint!
  Spesielt trærene gjør seg bra, jeg er så gladi selje?
  Å, som jeg gleder meg til i morgen…

 2. SÅ flott, vakkert å se på(flotte farger(og alle krokusene i blomst, det var godt timet!) og sammensetninger, og så mange fine boliger du har valgt ut! Og fint kommunisert budskap, enkelt og klart!

  Standen kommer helt sikkert til å «verve» mange nye humlevenner!!

  Hilsen Annette

  • Så flott at du likte den. og – hehe, krokusen har vært et spenningsmoment, jeg var redd den skulle kommer for fort men det ser ut til å gå fint. Er veldig varmt i solsteika i gangen der.

 3. Hei! Jeg var innom på hagemessa i dag, og synes utstillingen din var kjempefin! Det er fint å få ideer om blomster for humlene, og så er det litt oppmuntrende å finne ut at jeg faktisk har ganske mange av dem i hagen min. 🙂 Kanskje det kommer fler…

  • det var faktisk litt av tanken bak utvalget. At det skulle være noen som man allerede har og som man nå forstår har ekstra verdi, og noen nye en ikke kjenner til eller ikke har prioritert før.

 4. Det var vel du og gutta fra Garden Living og gartneri Spiren som gav den beste opplevelsen av en messe som har fortsatt mye å gå på

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

Hagetips