De aller fineste hagemøblene!

Reklame / jeg har fått møblene

Drømmemøblene er omsider på plass i hagen, en sittegruppe fra Sundays Design 🙂
Gamle lesere husker vel at jeg har snakket om disse møblene før. Jeg begynte å sikle på de allerede for litt over to år siden når jeg litt tilfeldig snublet over de på nett. I fjor gjorde jeg en avtale med firmaet, og for to uker siden trillet en stor lastebil inn veien med drømmemøblene. Og før jeg nå går videre med mine panegyriske beskrivelser, la meg få presisere: Jeg har fått møblene av firmaet. Det er del av en avtale hvor jeg får møbler av de, og de får bilder og foredrag av meg, og omtale her på Moseplassen. Jeg står naturligvis fritt til å si akkurat hva jeg mener om møblene, sånn er det alltid når jeg inngår avtaler med firma – for ellers har jo ikke min omtale noen verdi. Så om det etterhvert viser seg at møblene slettes ikke lever opp til forventninger så får dere garantert høre det.

Men så langt er jeg strålende fornøyd!

Jeg digger sittegruppen min av tre grunner:
1. Utseende og komfort!
2. Tåler norsk vær!
3. Produsert i Norge! 

sundays-design-frame-3

Litt om møblene:

Putene:
Putene er en helt essensiell del av møblene. Sundays Design startet ut som en putefabrikk for båt, og den erfaringen har de brukt for å lage puter som tåler regn! Regner det mye og over tid så vil putene bli våte, men de tørker ut igjen av seg selv og uten at puten blir ekkel og jordslått eller muggen. Og regner det bare en liten skur så preller det av og tørker fort opp igjen. Putene kan derfor stå ute hele sesongen gjennom, men bør tas inn for vinteren.

Rammen:
Sittegruppen Frame er laget i aliminium og pulverlakkert. Det betyr at møblene tåler å stå ute året rundt, i årevis, uten å ruste. Sveisene er presise og pene, lakken er helt jevn og designet er stramt og lekkert. Fordi de er laget i aliminum så er møblene lette nok til at jeg uten problem kan flytte på de, men naturligvis tunge nok til at vinden ikke løfter de.

Farger:
Vi har valgt hvite rammer med grå puter, men den leveres faktisk med et ganske hyggelig utvalg av farger. Litt utypisk meg å ikke ha sprakende farger når muligheten er der, men ettersom dette er møbler som skal vare i mange år og de står i vår høyst fargerike hage så kjentes det riktig.

sundays-design-frame-bak-1

Så, tilbake til hvorfor jeg liker møblene:
1. Jeg synes som sagt møblene ser helt supre ut! De har et nett og stramt utrykk og er tilstede uten å rope. Passer perfekt til min smak rett og slett 🙂 Og ja, møblene er faktisk gode å sitte i. Putene er ikke supermyke, det er de ikke, men de er myke nok, og langt mykere enn det meste annet jeg har testet for utendørs.
2. Værbestandig. Det er helt fantastisk å ha møbler en bare kan slenge seg ned i uten å måtte styre med puter. Og det er digg å ikke måtte oppbevare putene en plass, og det er enda litt mer digg at rammene kan stå ute om vinteren uten å ta skade av det. Eneste vedlikehold jeg regner med å ha er å vaske de av og til, jeg ser at hvit bordplate muligens ikke er det mest praktiske 😉
3. Norskprodusert. Ja. Jeg synes altså det er litt ekstra stas at hele produksjonen foregår i Norge. Putene syes i Kristiansand, rammene sveises på Jæren. Det er det jammen ikke mange møbler som kan skryte på seg i dag 🙂

sundays-design-7

 

Nysgjerrig på mer?
Er du nysgjerrig på møblene og lyst til å utforske de selv så finner du en oversikt over forhandlerene her. Eller du kan rett og slett bla i den nyeste katalogen deres.
Og, fordi jeg veit det nå er noen som lurer: Veiledende pris på en sittegruppe som denne er 34.500kr.

Er det noe annet du lurer på så spør i vei så skal jeg prøve å svare etter beste evne eller hente inn svaret for deg 🙂 

sundays-design-frame-1

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

25 KOMMENTARER

 1. De er også mine favotittmøbler! (på hytta, de passer ikke så godt til mitt gamle hus, tror jeg, eller kanskje som en kontrast…? De er jo så rene i formen, og kan passe inn mange steder! )

  Har til og med prøvesittet dem utenfor en butikk ved Bogstadveien som selger dem, der stod de som en hyggelig sittegruppe på fortauet langt ut i november, mener jeg å huske!

  Nettopp av alle de grunnene du nevner, form, produksjonssted, funksjonalitet og rett og slett den stramme og enkle formen!
  Når det gjelder pris, de er dyre men jeg har for eksempel møbler fra danske Skagerak(Type Selandia)o hvitmalt/lakkert. De er jo ca like dyre, og dessverre må jeg si det, elendig kvalitet. Den tette lakken holder på fuktighet(hvorden fuktigheten nå kommer seg inn, bitte små sprkker/hakk..?) De råtner innenfra(vi ahr alltid tattt dem inn i god tid før frost osv, passet på dem som en smed, gjort alt etter boka – veldig skuffende! Har dem i ubehandlet teak(vel plantasje?) på hytta, og de holdler seg fint, så de er vi ganske fornøyd med.

  Når det gjelder trekkene, jeg har faktisk oppdaget det samme smarte for noen år siden, jeg har på hytta også noen gamle Pony-stoler fra 5o-tallet(kjenner du de, av metall trukket med stoff? Bomullsstoff som var blitt slitt, og fordi vi er båtvante, kjente vi til et sted som sydde kalesjer(i Asker) og kom faktisk på den ideen(for mange år siden) å få dem til å sy nye trekk av kalesjeduk– og faktisk i et helt mykt stoff(og 100% vanntett!)- helt genialt, kan absolutt anbefales! (de står nemlig på en veranda det av og til regner/drypper litt inn!

  Som sagt, møblene dine står på ønskelisten – jeg kan heller ikke tenke med noen finere utemøbler – på aboslutt alle måter! Synes de fortjener all den gode oppmerksomhet de kan få!

  Hilsen Annette

 2. Jeg kom på en liten ting til: Som nevnt , vi har også hvite utemøbler her hjemme, og en liten ulempe kan være at man faktisk blir litt blendet av dem! Det kan bli veldig skarpt for øynene i solskinn- veldig sterkt reflektert lys! Merker det er bedre med annet materiale/farge, ubehandlet treverk, f. eks. Meg synes også hvitt er veldig pent, og en farge som passer inn mange steder, og så gjør den likesom litt ut av seg, fremhever formen på møblene litt, og lyser opp! Så spørs om ikke jeg også ville ha valgt hvitt, det skarpe hvite lyset til tross!

  Hilsen Annette

 3. Så fint å lese at du har merket deg møblene og synes de er fine Annette 🙂
  Og javisst kjenner jeg til Pony, de er jo så kule! Drømmen å snuble over på et loppemarked!

  Når det gjelder hvitt så er jeg enig, jeg har store problemer med hvitmalte hus fordi de reflekterer så mye sol, spesielt når det er høvlede bord og helt nymalt. Men for møbler som dette så er ikke hvitfargen et problem. Det er små flater, og lakken er ikke høyglans eller helt blendahvit så det går faktisk fint.

 4. Ja, sikkert, hvitfargen er vel litt brukket, og litt mattere, og dessuten er jo bordet lavere, så man får det ikke rett opp i fjeset!
  Som sagt, forelsket meg i dem fra første gang jeg så dem!

  Så morsomt du kjente til Pony-stolen – ja, de er jo så kule, rett og slett! (Mener de ble satt i produksjon igjen her for noen år siden, men tror de har sluttet igjen…? De var opprinnelig i 4 forskjellige farger, en oransje, en grønn, en rød og en brun, tror jeg..? Nå er alle samme farge, grønne(kalesjestoff!! :-)) men har lyst til å finne tilbake til de gamle fargene! De har stått på den samme luftige verandaen siden 1959(mener jeg?) da min far tegnet hytta, han var også arkitekt(da nyutdannet!)

  Hilsen Annette

  Hilsen Annette

 5. Se her! Hvis du blar litt nedover:

  http://www.dinside.no/265769/kremen-av-kremen

  Litt anderledes, litt polstret/foret, eller noe? Våre originale er jo bare i et enkelt lag stoff, og har sort malt metall..

  Men, tror muligens de har sluttet å produsere dem igjen? Fant egnelig aldri ut av det..

  Og uansett mye billigere å kjøpe dem på et loppemarked 🙂

  Hilsen Annette

  • hehe, og mye morsommere med orginalen. Men ikke så gøy som å ha gamle ekte stoler en har eid i årevis 😀

 6. Så fint å lese at du har merket deg møblene og synes de er fine Annette 🙂
  Og javisst kjenner jeg til Pony, de er jo så kule! Drømmen å snuble over på et loppemarked!

  Når det gjelder hvitt så er jeg enig, jeg har store problemer med hvitmalte hus fordi de reflekterer så mye sol, spesielt når det er høvlede bord og helt nymalt. Men for møbler som dette så er ikke hvitfargen et problem. Det er små flater, og lakken er ikke høyglans eller helt blendahvit så det går faktisk fint.

 7. Ja, sikkert, hvitfargen er vel litt brukket, og litt mattere, og dessuten er jo bordet lavere, så man får det ikke rett opp i fjeset!
  Som sagt, forelsket meg i dem fra første gang jeg så dem!

  Så morsomt du kjente til Pony-stolen – ja, de er jo så kule, rett og slett! (Mener de ble satt i produksjon igjen her for noen år siden, men tror de har sluttet igjen…? De var opprinnelig i 4 forskjellige farger, en oransje, en grønn, en rød og en brun, tror jeg..? Nå er alle samme farge, grønne(kalesjestoff!! :-)) men har lyst til å finne tilbake til de gamle fargene! De har stått på den samme luftige verandaen siden 1959(mener jeg?) da min far tegnet hytta, han var også arkitekt(da nyutdannet!)

  Hilsen Annette

  Hilsen Annette

 8. Se her! Hvis du blar litt nedover:

  http://www.dinside.no/265769/k

  Litt anderledes, litt polstret/foret, eller noe? Våre originale er jo bare i et enkelt lag stoff, og har sort malt metall..

  Men, tror muligens de har sluttet å produsere dem igjen? Fant egnelig aldri ut av det..

  Og uansett mye billigere å kjøpe dem på et loppemarked 🙂

  Hilsen Annette

 9. Så heldig du er da. Lurer bare på om sittevinkelen er litt feil for de med vond rygg og bekken. Lærte av en fysioterapeut at vinkelen på sete ikke skal gå nedover slik det gjør her, men heller være rett. Dårlig forklart av meg, men tenk den heller motsatt vei, rett vinkel og å sitte på en liten pute, så har man rett vinkel fra hofte til kne, på skrå nedover. Selv blir jeg verre av å sitte i slike stoler med den vinkelen. Hva med deg? Ellers er du jo kjempeheldig som får slike dyre kvalitetsmøbler. Gratulerer. Ha en fin dag på en nydelig uteplass!

  • Tja. Det der med vinkel på ryggstøtte er det mange som mener mye om. Jeg tror mest av alt det avhenger av ryggen, men vistnok så sier nyere forskning nå at det beste for ryggen faktisk er en bakoverhellende rygg, ikke rett. MEN, da skal det nok være høyere rygg enn det er her. Jeg har hatt mye problemer med ryggen før, og da var jeg avhengig av å sitte i svakt tilbakelente stoler med god støtte hele veien opp, som også hadde plass for at man lot skuldrene synke godt bakover. så smal rygg var ofte en fordel.

   Men nå er det ikke lenger nøye, pga helsa så må jeg uansett sitteligge i møblene, jeg sitter aldri rett opp, det er for slitsomt. Ideelt sett skulle ryggen vært høyere for å gi nakkestøtte, men når jeg synker ned så går det greit lell.

 10. Liker, liker, LIKER!!! Har siklet på utemøbler fra sundays noen sesonger allerede! Husker ikke når jeg ble oppmerksom på dem, men det måtte være tidlig. De var liksom ikke til salgs noe sted da… Gøy å se at noen vil være forhandlere av norsk design! Blir vel med drømmen noen år til… Spare og drømme 😉

  • Hei Ein, så fint å høre at du også er fan av Sunday Design! Jeg kjenner jo til det der med å vente og drømme og spare. Nå slapp jeg jo det til denne sittegruppen, men jeg har noen spisestuestoler for innebruk som jeg har siklet på i mange år nå, en vakker dag….

 11. Hei igjen! Jeg tror du har misforstått meg da…. Jeg skrev vinkelen på sete, ikke på ryggstøtten som du refererer til.

  Hva nyere forskning referere til, vet ikke jeg, MEN det må være samsvar mellom vinkel på både sete OG rygg. De må følges ad. Med den vinkelen sete har så vil de med ryggsmerter merke det draget en slik vinkel gir. Derimot så er jeg helt enig med deg om at stoler med lett tilbakelent høy rygg nok er å foretrekke for mange, som også for deg. Men sete og rygg må også her følges.

  Men du har valgt disse som liggeplass du da, og det er jo viktig det også, selv om de fleste nok også vil vite sittekomfort i så dyre stoler. Men bra at du er så fornøyd. God helg!

  • Hei igjen Mette 🙂
   Ja, jeg har ikke lest kommentaren din godt nok, tenkte på ryggvinkel jeg fordi det er ryggvinkel jeg har opplevd som problematisk. Men javisst er vinkelen på setet også viktig! Interessant at fysioterapauten din melder at de helst skal være rette, det har jeg ikke lest noe på. Selv synes jeg det blir ekkelt å sitte i møblene når de har rett sitt, men hva som er ekkelt er ikke nødvendigvis en indikasjon på hva som faktisk er bra for en dårlig rygg og henger vel også nøye sammen med hvordan ryggen er vinklet. Fint at du tar opp dette!

   Skal man kjøpe så dyre møbler som dette så må de prøvesittes, og vurderes ut fra egen kropp og behov. Det synes jeg så absolutt!

  • En annen ting er at det nok også er en fordel at setet er svakt vinklet på utemøblene for å få avrenning av regnvann.

 12. Hei, Anne, så bra at du fikk møblene i tide til å nyte det fine været som har vært nå!
  De er superkule, og selvfølgelig noe å drømme om, men først må vi få ferdig litt mer av hagen. 🙂
  Så møblene først omtalt på Moseplassen, og så ‘live’ på hagemessen i fjor – vi likte dem godt!
  Men så ønsker jeg meg jo er drivhus, nytt kamera, noen trær osv. også.
  Men i det minste skal jeg ha en eller to av de runde, flate puffene! I kule farger!

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her