Kung Fu Ekorn!

Ekornungen har noen ganske særegne spisestillinger. Det er jo en viktig del av å være ekorn å være akrobatisk, og nei, de er ikke født slik 😉 Det skal mye trening til å få balansen og styrken på plass, og han her ser ut til å kombinere sine to favorittaktiviteter: Spise og trene.

Mon om han ikke har latt seg inspirere av filmen «Kung Fu Panda»… 😉
Den første spisestillingen jeg viser er han den eneste jeg har sett utøve, hagens kung fu mester!


ekorn-kung-fu-3
Dette ser nok enklere ut enn det er, han henger nemlig kun etter tåneglene, det krever styrke å henge slik og ekornungene pleier å «skli» nedover stammen den første uken…

ekorn-kung-fu-2
Og så kommer vi til neste øvelse, her skal man i tillegg holde balansen, materen henger jo ikke helt rolig..

ekorn-kung-fu-1
Ikke så mye enklere dette skal jeg si deg, viktig med et tre med bark med godt feste, lønn anbefales 😉

Husk, du finner flere ekorn og ekornungeposter ved å trykke på stikkordene under her!

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

11 KOMMENTARER

 1. For noen herlige blinkskudd. Viste de til ungene, og de lo godt de også. Kommer du så nær dem at det er lett å få tatt bilder som dette, eller har du en monsterlinse ? Supre bilder er det uansett :0)

  • Hei Mette 🙂
   Du, det er en kombinasjon. Jeg har skikkelig telezoom (tilsvarer 600mm i 35mm kamera), og i tillegg så kommer jeg sånn akseptabelt nært. Akkurat han her er litt skvetten av seg, så han må jeg fotografere fra huset (jeg står akkurat for disse bildene i døra), det er vel åtte meter bort til treet tenker jeg. Andre ekorn kan jeg komme fire meter nær, så lenge de er oppi trærne og jeg går fremfor huset hvor de er vant til at vi går.

 2. TakkTakk for koselige kommentarer alle sammen 🙂 Veldig morsomt at dere lar dere sjarmere! Bildene ble til i en vill fart i går formiddag, jeg så han sto slik og spiste, og tenkte det var da verdt å prøve å få fotografert, og jammen var han ikke sammarbeidsvillig. Ikke alltid det med vesleekornet nemlig 😉

 3. Takk for god info i svaret ditt :0) Du burde deltatt i en konkurranse med de bildene, enten som en bildeserie eller som enkle blinkskudd. Har aldri sett makan til sprekt ekorn ;0) Hva forer du de med?

  • Takktakk 🙂 bildene er jo ikke videre gode teknisk, det var blant annet for mørkt under treet til at jeg fikk de skikkelig skarpe, men joda, de fanger jo en stemning disse, det gjør de! Hyggelig at du liker de 🙂

   Ekornets favorittmat hos meg er solsikkefrø, mandler og eple. Det spiser også svært gjerne meiseboller, tørket frukt, hasselnøtter og div frukt. Og om det ikke serveres andre nøtter så spiser det også peanøtter (jordnøtter).

 4. […] Jeg har ikke noe som helst i mot at ekorna er akrobatiske, både rundt i trærne og på foringsplassen. Det kan til tider være svært underholdende. Akkurat denne spisestilen har jeg kun sett en gang før, da var det en liten ekornunge, så kanskje er dette samme karen? Du ser han her, i en serie med ulike spisestiler. […]

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her