Myk fiolbukett. (+ oppdatering med ramsløkalternativ for kaldt klima)

Fredag igjen, og tid for en ny liten bukett, denne gangen fra egen hage.
Blomstene jeg brukte i dag er engfiol som vokser vilt i «moseskogen», stemor som har sådd seg selv og stemor som jeg har kjøpt. Det hele står i en liten telyslykt laget av Ann Kristin Einarsen som jeg har fått av min svigerinne utelukkende for å bruke som minivase 🙂

Engfiol er en markblomst. Den har vokst på eiendommen her siden vi flyttet inn og jeg gleder meg alltid over den nå på våren. Jeg tror ikke den er så egnet å ha i bedene, men voksende vilt er den riktig søt. Humlene gleder seg også over den, det gjelder nå forøvrig også forrige ukes stjerne i fredagsbuketten: Ramsløk, også en god humleplante.

Til alle dere som bor slik til at det er for kalde vintere for ramsløken så har jeg et godt tips som kom opp i kommentarfeltene her på bloggen og på facebook: Seiersløk. Den har også en smak av hvitløk, og er så tøff i tryne at den stortrives også i Nordland!

– Ha en riktig god helg! Og du, i kveld kommer jeg med en skikkelig monsterbloggpost: En oversikt over 20 flotte tidligblomstrende busker, busker som gleder både deg og humla!

violbukett-2

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

11 KOMMENTARER

 1. Nydelig bukett!

  Fioler er fantastiske! Kjenner du også den filoette, den som vel heter duftviol(Viola Odorata..?)? Helt fantastisk duft, og er jo også en markblomst! Vokser vilt her i området, og husker den godt fra barndommen!

  Hilsen Annette

  • takk for tipset! De er kjempeflinke, jeg har vært innom bloggen deres før, og er SÅ glad for å se at de leker mer med blomstene enn gjennomsnittsdekoratøren. JA til vill dekor!

 2. Hei enda en gang! Apropos buketter og blomsterdekorasjoner, så du tilfeldigvis denne i Dagens Næringsliv magasin D2 idag?
  http://www.dn.no/d2/2014/05/01

  Tenkte litt på deg da jeg så den! Og ser ut som de lager vakre og litt anderledes blomster»ting»!

  Hilsen Annette

 3. Hei enda en gang! Apropos buketter og blomsterdekorasjoner, så du tilfeldigvis denne i Dagens Næringsliv magasin D2 idag?
  http://www.dn.no/d2/2014/05/01

  Tenkte litt på deg da jeg så den! Og ser ut som de lager vakre og litt anderledes blomster»ting»!

  Hilsen Annette

 4. Hei!

  Koser meg veldig med bloggen din, selv om jeg sjelden legger igjen spor her. Er en relativt fersk hageeier som elsker blomster og alt som spirer og gror. Har allerede plantet ut litt i krukkene og er litt usikker på petuniaen når det er så kaldt som det er akkurat nå i sør Trøndelag. . (Noen få plussgrader på dagtid og ned mot 0 på nattestid.) Ser at du har ført opp på en liste i et tidligere innlegg at petunia skal tåle noen få minusgrader, men har lest andre steder på nettet at petunia tåler frost dårlig…jeg har tatt den inn noen dager nå, men tror nesten det er litt for varmt og tørt inne i mitt superisolerte hus også…. Har du god erfaring med petunia ute i frostnetter? Kan selvfølgelig se om jeg får tak i en «vinterkåpe» å dekke til med på kalde netter…

  • Om den er herdet så skal petunia tåle litt, men den MÅ herdes, og så må den slippe vind.(veit du ikke hva herding er så søk via søkefeltet mitt oppe til høyre, eller spør)

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her