Gullbasse på besøk :)

Det er mer enn bare blomster å la seg facinere over og glede av i en hage!

Av og til dukker denne digre billa opp i en blomst. Det er en Gullbasse og det er vel en av de vakreste billene jeg får på besøk. Så stor at den virkelig synes på avstand med ca to cm lang kropp kravler den rundt mellom kronbladene på blomstene.

Gullbassen lever av pollen, blant annet i georgiener, roser og som i dag peoner. Med andre ord humleblomster med stor landingsplass. Jeg har aldri sett skader som resultat av besøk hos meg, men ser at enkelte andre forteller at de har opplevd at kronblader på blant annet roser kan blir småspist og stygge om gullbassene blir veldig mange. Så som med så mye i hagen og ellers, gullbasse er best i passende mengder 😉

gullbasse-peon-1

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

4 KOMMENTARER

  1. Så! Da lærte jeg noe i dag også..lurer på om Gullbassen er hypp på tulipaner også? Mener jeg har sett et eksemplar på de..og undret meg på hvem det var jeg hadde på besøk..;)

  2. Gullbasse kjenner vi godt! – fra hytta ved sjøen(Fredrikstad-området)! Barna har alltid elsket den : -) Så blnak og grønn og fin! Og det virker jo nesten som en naturstridighet at den kan fly , liksom mot ale fysiske lover, så stor og tung som den er! Men, overraskende nok kommer den flyvende, og ikke krabbende…! Og den høres jo også, så vidt jeg husker..?

    Veldig morsom, og en kjærkommen hagegjest! Navnet er jo også så utrolig hyggelig : -))

    Hilsen Annette

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her