Haggelstorm i hagen…. :(

I dag hadde vi et forrykende vær i Oslo. Jeg kan ikke huske så ekstrem haggelskur noen sinne, og definitivt ikke midt på sommeren da! Det kom hardt, de var store og det varte faktisk en stund også, og vips var hagen hvit og alle kronblader pisket i stykker… Nå er det fem timer siden haggelskuren, og på tross av at det har regnet siden så ligger det fortsatt store mengder haggel i hagen!

Jeg filmet en kort videosnutt og delte på instagram, den finner du like nedenfor her. Den ble kuttet litt uventet på slutten der, men det jeg prøver å påpeke er at haggelen spretter en halvmeter eller mer høyt!
Nedenfor finner du bilder knipset i hagen like etter at haggelskuren var over.

haggel-skader-hage

haggel-skader-hage-9

Det gikk hardt ut over kronbladene på blomstene. De aller fleste kronblader ble rett og slett slått av, de som holdt ut ble slått i filler slik som disse.

haggel-skader-hage-10
I går bugnet Rhapsody in Blue, i dag ligger kronbladene i laser. Jeg har ikke tråkket på disse, det er haggelet som har ødelagt de så komplett!

haggel-skader-hage-5
Heldigvis ser det ut til at haggelskuren ikke har gjort så store skader på knopper, selv liljeknoppene ser ut til å ha greid seg.

haggel-skader-hage-6
Ikke bare kronblader som ble slått av…

haggel-skader-hage-2
Ferdig salatmush til middag noen?

haggel-skader-hage-3 haggel-skader-hage-4

Heldigvis ser det ut til at det primært er kronblader og myke salatblader som har blitt herjet med, så skadene bør ikke være så langvarige. Men, det gikk dessverre hardt ut over honningurten. Jeg har sådd et stort område med honningurt som akkurat nå er i ferd med å springe ut. En grønngjødselsplante/humleblomst/urt jeg har gledet meg til å ta bilder av.
Men det må nok jobbes litt med saksa og så med tiden før det er fotogent igjen ja…

Det duftet forresten ganske kraftig i hagen når jeg tok disse bildene. Regnet hadde jo pisket opp både roser og ymse urter, så koreander og mynte og roseduft og mye annet blandet seg.

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

6 KOMMENTARER

 1. Ja, så det da vi kom fra hytta isted, langs mosseveien! Det lå tykke lag i grøftene!

  Men vet du, vi hadde et lignende her på Slemdal ífjor, sånn i månedsskiftet junu/juli, men da var haglene faktisk enda større! Har virkelig aldri sett så store!! Og de slo faktisk i stykker alle Hostabladene mine! Slo dem til filler, nesten!! VI dror på hytta akkurat da, så fikk ikke sett resultatet med en gang, men da jeg kom hjem et par uker senere må jeg si jeg virkelig lurte på hva slags insekt som hadde vært på ferde!! Jeg kunne ikke skjønne det…! Men, så kom jeg på det hagleværet- og hørte at også andre hadde opplevet det samme!

  Så da vi kom hjem isted var jeg jo livredd for at det samme hadde skjedd igjen..! (For da står jo hostaneen der stygge, eller i alle fall tydelig merket(!) helt til frosten kommer..! Men, det har heldigvis ikke vært slik vær hos oss denne gangen 🙂

  Får håpe det har gått bra med dine – ser slik ut på bildet!

  Men er jo itt fascinerende med slikt (u)vær, også, da :-))

  HIlsen Annette

 2. Vi så jo på nyhetene hvordan været har herjet på Mortensrud, og det er jo ikke langt fra deg, ettersom jeg har forstått. Forferdelig!
  Synd at det har ødelagt så mye i hagen din. Tar nok en stund, og litt innsats, før den er på stell igjen. Men du klarer det nok!

 3. Men, huff, det så jo ikke bra ut med salaten og rosene og flere av de andre tingene dine – så ergerlig :-((

  Nei, det er ikke fascinerende med slikt vær, likevel..

  Men forhåpentlig vokser det meste ut igjen :-))

  Hilsen Annette

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her