sommerlig kvitring i hortensiaen

Jeg har i sommer jobbet litt bevist med å få til noen nye typer fuglebilder i hagen. Fugler på blomster! Det er jo hakket morsommere enn fugl-på-gren, eller hva? Det går litt trått for fuglene er ganske skvetne når de sitter slik, men noen ulike motiv har jeg da fanget. Noen av bildene skal dere få se her på bloggen, andre sparer jeg for å ha til spalten i Norsk hagetidend. Og så blir det naturligvis perfekte illustrasjoner for foredrag om levende hager 🙂

Jeg har en oppstammet hortensia på vestsiden av huset, i bedet jeg kaller utsikten. Det står like ved fuglemater og er en veldig populær plass å stå i matkø på. Hortensiaen er syrinhortensia ‘Limelight’. Syrinhortensia er herdig helt til H5, du kan du lese om den her. Fuglene er unge (juvenile) grønnfinker, grønnfink er en vanlig gjest hos meg, les mer om de her.

gronnfink-hortensia-2

gronnfink-hortensia-3

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

4 KOMMENTARER

    • Nei, den var kjøpt sånn. syrinhortensia kler virkelig oppstamming! Mitt tre er fortsatt veldig lite, og jeg tror nok ikke det blir så stort heller, men fint å få noe litt opp fra bedet, både for meg og humlene 🙂

  1. Flotte bilder- gleder meg alltid og over at du er i Norsk Hagetidende. Jeg har hatt blåmeis og kjøttmeis i en svær kvann som er rett ned verandaen- de finner tydeligvis mye spennende der- men det er ikke så lett å ta bilder. Men enig, får man det til er det fint men noen andre enn «fugl på kvist» som du sier

    • Det er sikkert insekter i den, blir jo en vakker buffet! Kvann er så langt jeg husker rik på nektar, og så er det jo gøy å gjemme seg inni sånne skjermblomster, ser iallefall at skjermblomst er popp for ederkoppene her. Men kvann har jeg aldri fått somla meg til å så, nå ble jeg enda mer frista!

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her