Et tips for høstfloks i små buketter.

Jeg er veldig glad i høstfloks og har en hel haug av den i hagen. Liker godt å bruke høstfloksen i buketter da de kombinerer skjønnhet med mild duft, men i små buketter kan den fort bli voldsom i størrelsen. Men det finnes råd for det!

På forsommeren topper jeg endel av floksskuddene. Det tvinger planten til å lage mange sidegrener, noe som gir flere blomsterhoder som hver er mindre enn om den er utoppet. Høstfloksen lager sidegrener om den får stå i fred også, men disse blir vanligvis for korte til å brukes i buketter. I buketten her har jeg brukt noen slike toppede floks av navnsorten ‘Bright Eyes’, en av favorittfloksene.

Utover høstfloks rommer buketten tårnjernurt, erteblomster, kornblomst, frøstjerne ‘Splendide‘, kornvalmue ‘Bridal Silk’, bladene til heucherella ‘Tapestry’, og en ukjent grønn ettårig jeg ser kommer til å bli et irriterende ugress i hagen om jeg ikke er flittig og plukker vekk før den frøsår seg….

Frøstjerna har forresten vist seg å være genial til snitt med et lekkert nett utrykk og god holdbarhet. Nå skal jeg teste ut noen av de andre frøstjernene mine også 🙂

– God helg!

augustbukett

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

5 KOMMENTARER

 1. For en vakker bukett:-) Spå nydelig med det sart rosa sammen med dyp burgunder, nesten sort! Og alt det andre vakre av blader, lilla dryss av frøstjerne og i det hele tatt:-)

  Jeg har så få blomster for tiden(i år!) at jeg føler jeg kan plukke noe som helst akkurat nå:-( (Litt MÅ man jo plukke…) Men det straffer seg å ha vært mye borte – og for eksempel ikke ha fått knipet rosene!(har kjøpt endel Austinroser, men de takler tydeligvis litt dårligere å få lite stell enn de gamle bonicaene jeg hadde ifjor..! Og mye annet er for smått i omfang forløpig(ganske nye!) Men, til neste år skal det forhåpentlig bli bedre! Har jo både høstfloks, thalictrum, hjortetrøst, dagliljer, asters, ryllik, kattehaler,solhatt, somerfyglbusk lavendel og mye mer…! Erteblomstene mine måtte jeg la stå igjen på hytta, enda de bare så vidt hadde begynt å blomstre 🙁

  Så jeg nyter din vakre bukett istedet:-)

  Hilsen Annette

 2. Hei Anne.

  Takk for en spennende blogg med masser av lærdom.
  Leser hvert eneste innlegg med glede,men siden jeg bor i Spania og ikke har norsk TV må jeg nøye meg med bloggen din.

  Ang.den vakre fredagsbuketten med høstflox tro jeg den grønne ugressplanten din er er en Bupleurum.Den sprer seg fort men er fin å bruke i buketter.
  Bupleurum har en hvit melkesaft som kan gi allergiske reaksjoner,så vask hendene godt.

  Ønsker deg en flott week-end.

 3. Hei Anne.

  Takk for en spennende blogg med masser av lærdom.
  Leser hvert eneste innlegg med glede,men siden jeg bor i Spania og ikke har norsk TV må jeg nøye meg med bloggen din.

  Ang.den vakre fredagsbuketten med høstflox tro jeg den grønne ugressplanten din er er en Bupleurum.Den sprer seg fort men er fin å bruke i buketter.
  Bupleurum har en hvit melkesaft som kan gi allergiske reaksjoner,så vask hendene godt.

  Ønsker deg en flott week-end.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her