Fredagsbuketten: Fargefest i små glass og flasker :)

Bordet er dekket med georginer denne helgen 🙂
Jeg var i går en liten sving hjem til mine foreldre og fikk med meg inn til byen igjen noen av min mors mange georginer. Vill fargemiks, høyst ulike former, og ikke minst ulike størrelser. Til å bli glad av eller hva?

Jeg liker godt å lage buketter med georginer, det er mye av grunnen til at jeg dyrker de. Men ettersom min mor og jeg sverger til å bare plukke de blomstene som faktisk har sprunget ut og la knoppene stå for fremtidig glede, så blir det ofte litt korte stilker på georginene. Men det er da ikke noe problem! Jeg bruker rett og slett lave vaser, eller vasene til Finn Schjøll for de har så praktisk krage, eller jeg lager en krans med de, eller jeg gjør som her, rett og slett setter en og en blomst i glass, og så setter mange glass sammen.

georginer-blomster-2 georginer-blomster-4

georginer-blomster-3

De grønne glassene er fra Grønlandserien til Hadeland glassverk. Jeg samler på serien og ble superglad når min mann fant disse på Finn.no i fjor. Herlig med farge! Flaskene er gamle melkeflasker fra mine besteforeldre. Sofagruppen min er fra sammarbeidspartner Sundays Design.

georginer-blomster-6

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

12 KOMMENTARER

  • Jeg har også litt treghet på noen av mine, overrasket over det med så varm sommer, men lurer litt på om de som ikke blomstrer nå nok hadde det for tørt en periode.

 1. For noen vakre farger -og former! Så flott med lilla og aprikos /terracotta/høstløvfarge, og burgunder og gult – og hvitt! Det er «noe» med slike farger på denne tiden av året, tror jeg! Har sett det flere steder i det siste! Tror særlig det måv ære noe med aprikos/terracotta, sånn koselig varm og myk farge! Kankjse vi trenger det nå om høsten…? Også er den en fin bakgrunn for mer knæsje farger, som lilla/burgunder/rødt/gult!

  Jeg elsker din mors georginer:-) Har jo sett dem før, den fine lange raden langs låveveggen…! Men kan ikke sees for ofte:-)

  Til neste år må jeg også få meg georginer(igjen – hadde noen før, men så var det litt vanskelig iom vi var på hytta 6uker om sommeren, og snegler.. Men finnes jo ikke noe finere nå om høsten!

  Hilsen Annette

  • Så koselig at du likte fargene. Og ja, litt varme farger hører høsten til. Jeg veit ikke helt om det egentlig er slik at flre blomster har varme farger på høsten, jeg tror det at det faktisk blir slik i hagene har mest med preferanser å gjøre, at høstfargede-planter er mer populære på/for høsten, sånn at vi foretrekker de (og dermed anskaffer de) i større grad da.

 2. Vilken fantastisk variation det finns av dahlior! Jag brukar också ta till vara de som börjat bli lite gamla. Jag plockar bort de yttersta kronbladen som alltid vissnar först, klipper av stjälken och lägger i en skål som flytblomma. Där får de ett nytt liv och det är bara att eftersom fortsätta plocka bort så kan den pryda länge i skålen. Ett exempel här på tredje bilden: http://gladigront.se/fargkombinationer-som-gor-sig/ Trevlig helg!/Monica

 3. Kjenner meg så igjen i dine Georginegleder. Hr både skål med de kortestilkede og masse flasker med enkeltblomster- har 2 spanske koboltblå vannflasker som er supre til de sterkt rosafargede, en gammel gul sort ligger i skål og er et fint helgeinnslag.
  God helg til alle med glede av blomster/hage

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her