Kunsten å nyte hager også i regn. Aka, husk at hager også nytes innenfra!

Hagen her er designet blant annet med utgangspunkt i hvordan den oppleves fra sofakroken. Jeg ligger på grunn av helsa mye på den sofaen, og det å ha god kontakt med hagen og alle opplevelser den byr på er viktig, både på godværsdager og litt mer normalværsdager, vinter og sommer. Nå er jeg så heldig å ha vinduer på stua som går nesten helt ned til gulvet, men også dere som har «vanlige» vinduer kan ha glede av å planlegge utsiden av hagen litt etter hva man ser fra innsiden.

Bildene her er tatt fra sofakroken en regnværsdag. Det gjør godt å se ut på hagen selv når den er våt!

* Vil du lese mer om dette med å knytte inne og ute sammen så har jeg en bloggpost på det her.
* Vil du lese litt om hagedesignet for arealet jeg ser ut på så kan du lese om det her.

hage-regn-2

Vestsiden er forøvrig formgitt for å være fin å se på innefra, men også for å lokke deg ut i den, det funker vel? Selv i regnet får iallefall jeg lyst ut og sette meg i utesofaen 🙂

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

9 KOMMENTARER

 1. Det er jo sant! Så deilig og frodig å se på!!!! Jeg lurer på om du har vannplanter i den lave, grå «beholderen» :p ? Jord? Har ikke dam, men det kunne være fint å noe i miniatyr 🙂

 2. Hagen din er jo bare helt nydelig innefra. Selv prøver jeg også å tenke på at det skal være godt for både sjel og øye å se ut. Men da jeg leste dette blogginnlegget ditt slo det meg plutselig at jeg kan være enda mer bevisst på hvor jeg plasserer ting ute. Så tusen takk for (enda en gang) et veldig innspirerende innlegg.

 3. Joda! En hage burde absolutt kunne sees innefra. En lekker syrinhortensia er det vel man ser der i bakgrunnen?
  Men hver gang jeg omsider har beveget meg ut i hagen og satt i gang den siste uka, har det gått et kvarter, så setter en regnbyge i gang…

  • hehe, ja det har vært bygete denne uken! Helt greit for meg for jeg er jo skjelden ihagen mer enn et kvarter, men for andre kan jeg forstå det blir irriterende.
   Og ja, det er syrinhortensia du ser bak der. ‘Limelight’

 4. Hei gjen og gratulerer masse med 7-årsdagen – utrolig!

  Hvis jeg skal trekke frem en favoritt – jo da et tema som interesserer meg veldig, så er det dine innlegg om samspill mellom inne og ute! Her viser du også arkitekten frem i deg, i kombinasjon med hage/uterom! Der har du noe ekstra som vi andre hageintresserte ikke alltid vet så mye om! Og terrassen din er jo helt nydelig i så måte, slik den oppleves fra stuen:-) Se bare her:

  http://moseplassen.com/2014/08/husk-at-hager-ogsa-nytes-innenfra/ (NB: også interessante lenker i innlegget til relatert stoff om samme tema, veldig intressant!)

  Ellers liker jeg alle blogggposter der din særegne kreativitet kommer frem: adventsstaker, kranser, vaser, osv! – enkle, men ofte overraskende og små»geniale» ideer!

  I tillegg til ditt miljøengasjement, særlig når det gjenlder humla! Og fugler og søte ekorn!

  Islykter er jo en megasuksess – så gøy ! Hele landet bager islykter!

  Og div intruksjonsvideoer – det er ganske arbeidskervende for deg, men så utrolig nyttig for oss!(har f. eks hatt veldig nytte av din priklingsvideo:-))

  Til slutt må jeg også si at du er en veldig flink fotogtaf! Uten det, ikke så mange fantastiske blinkskudd! Tenker særlig på ekorn(!) og fugler, men også blomster:-) Tror ofrte vi glemmer det, og tar det litt som en selvfølge..!

  Og så fuglematen din da, hele julen har det hengt koselige pepper»kaker» i trærrne her ute, og jeg har hørt om så mange andre som har fått det av barn eller barnebarn!

  Ja, listen ble visst lang…!

  Men samspill inne/ ute er altså min favoritt !!!

  Hilsen Annette

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her