Løvsanger i hagen – endelig sammarbeidsvillig!

Ofte får jeg spørsmål om hvordan jeg greier å komme så tett på fuglene. Svaret på det er enkelt, jeg forer og har tolmodighet, og en god telelinse. Men, det er ikke alle fugler som er like sammarbeidsvillige… Jeg har i alle år hatt minst en art mystisk sanger i hagen, men de har alltid vært for sky til at jeg har fått fanget den på film. Men plutselig en dag for litt siden så var det en fugl som stilte opp! Supersammarbeidsvillig og poserende som en liten prinsesse 🙂

Møt løvsangeren, Phylloscopus trochilus. Sangerene er ikke er så vanlige å se på fuglebrettene, men de er egentlig ganske vanlige fugler. Løvsanger er en av Nord-Europas mest tallrike fugler og er å finne over store deler av Norge. Den kommer gjerne inn i hagene våre, men da som oftest smettende rundt inni busker og trær og forblir dermed uoppdaget.

lovsanger-2

Løvsangeren har en gråbrungrønn overside og en hvit-gul underside. Nebbet er tynt som på mange av sangerene, og løvsangeren har en tydelig gul stripe over øyet. Er 11-12,5 cm lang, ingen visuell forskjell mellom kjønn. Forveklses lett med blant annet gransanger, jeg har fått hjelp til identifiseringen av Spør en ornitolog, (basert på det første bildet). Ettersom sangerene kan være sky så er det nok mange som bruker sangen deres for å identifisere de, under kan du høre løvsangerens sang, gransangerens er komplett ulik.

lovsanger-3

– Søt eller hva?

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

7 KOMMENTARER

 1. Venter alltid på å få høre Løvsangeren i månedsskiftet april/mai. Den nydelige og litt vemodige sangen betyr for meg at våren for alvor har kommet.

  • Jeg er dessverre ikke så god på å gjenkjenne ulike fuglers sang, men trener stadig 😉 For meg er det nok svarttrosten som har den viktigeste vårsangen, og så etterhvert svarthvitfluesnapperen.

 2. Norway is blessed with abundant birdlife! We live in ordinary street in Asker just up from Hvalstrand (where we saw Black Woodpeckers last week!) and in our garden we have seen 27 different birds, amazing! From Blackcap to Waxwing and even beauties like the Hawfinch 🙂

  Love your photos!

  • Det er jo bra facinerende da at vi midt inne i villastrøk kan finne et så variert dyreliv. Jeg har faktisk ikke telt over hvor mange jeg har her, det skal jeg jammen gjøre snart! Waxwing (sidensvans) er en av mine favorittgjester, den kommer skjelden inn for landing men jeg hører den ofte på vår og sommer når de flyr rundt i hagene på tokt 🙂

 3. Så flotte bilder, Anne! Tror faktisk jeg hadde en løvsanger i hagen her om dagen selv, hadde den på kloss hold (kameraet var selvfølgelig igjen inne)og den lignet veldig. Blir nesten litt starstruckt når du får dyra så nærme.. Hadde på meg en knallturkis trøye den dagen, og det var ikke bare løvsangeren jeg hadde nærkontakt med på morran. To admiralsommerfugler og en bie fant det for godt å lande på meg før jeg fant det for godt å skifte! Ble litt vel interessant med den bia. ;)Blir så inspirert av bildene dine, må få meg ei skikkelig linse jeg og, det er tross alt ikke slik at jeg kan ha på meg den turkise hver dag. Det er ikke bare bildene dine som inspirerer, leste akkurat posten din om humlevennlige planter(igjen)og til våren blir både blodrips og vårlyng å finne i hagen hos oss, og kanskje en vårkornell også.
  Ha en strålende dag!

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her