Spennende nye spill for hagen

Reklame

Tidligere i sommer ble jeg kontaktet av det norske firmaet Über Games som selger spill for hagen og de lurte på om jeg vil teste ut noen av spillene og skrive om de. Jeg klikket meg inn i nettbutikken og ble riktig imponert for der fant jeg spill jeg aldri har sett før, og i en herlig kvalitet. Så nå har jeg lekt og i dag deler jeg erfaring 🙂

stigegolf-3

Stigegolf:
Stigegolf er et kastespill hvor en kaster golfballer mot en «stige». Spillet består av stigen og baller som henger sammen med et tau, kalles bolaer. Målet er å få bolaene til å henge på stengene i stigen, og det er lov å slå ut hverandre. Komplette regler finner du her. Kan spilles av to eller flere, vil man spille flere enn to om gangen så må flere bolaer kjøpes til. Spillet er lett å montere og demontere, veier lite og kommer i en praktisk bag slik at den perfekt å ta med på picknikk ol.
Spillet i Über Games sin nettbutikk.

Jeg hadde aldri hørt om stigegolf før jeg fant det i nettbutikken og ble veldig nysgjerrig. Nå har jeg testet ut stigegolf på store og små, og det har blitt bra mye fliring ut av det 🙂 En kan justere hvor langt en står unna målet slik at det blir tilpasset alder/ferdigheter og dermed kan spilles av hele familen, eller av en leken vennegjeng.

stigegolf stigegolf-2

.

.

Gigant tumble tower (Jenga).
Gigantutgave av det vanlige innespillet. Brikker stables opp til ett tett tårn, og en og en brikke dyttes så ut og legges på toppen slik at tårnet gradivs blir høyere og høyere – og mer og mer ustabilt. Til sist vil tårnet velte, og da er det den siste spilleren til å ta i en brikke som taper. Kan spilles av en eller mange. Kommer i en praktisk bag, er litt vel tungt til å bæres langt. På bildene ser du en utgave i mangotre, de selger også en rimeligere utgave i furu. Über Games har fire ulike størrelser av jenga, dette er den nest største
– Spillet i Über Games sin nettbutikk.

kjempe-jenga-2 kjempe-jenga-3

.

Uber games har flere ulike kjempespill, i flere størrelser, og jeg er supersjarmert. Det er noe ekstraordinært med den oppskalerte størelsen som gir et kjent spill en helt ny følelse. Perfekt for hagen, men kan naturligvis også spilles inne. Du kan feks spille kjempemikado, 80 cm høy firepå rad og 60 cm høye sjakkbrikker.

Jeg synes både jenga og stigegolf var riktig artig, kanskje spesielt stigegolfen. Hadde jeg hatt gressplen så hadde jeg garantert testet ut ett av krokketspillene deres også, synes engelske krokket med vogn er skikkelig snasent 🙂

Oppdatert, konkurransen er avsluttet: Om du fikk lyst på noen nye spill til hagen, eller som gaver, og gjerne vil vinne et gavekort på 1000 kr så fortell i kommentarfeltet under hvilken spill du har sansen for og vær med i trekning!
– Vinner kontaktes via epostadresse. Jeg deler vinnerens epostadresse med Über Games, resten av epostadressene er det kun jeg som ser.
Oppdatert: Trekning er nå gjort og vinner er kåret, det ble kommentar nr 21, fra Elin

kjempe-jenga
Sponset: For å være krystallklar, jeg får penger og produkt for å skrive denne bloggposten. Men, og dette gjelder alle slike avtaler: Jeg omtaler utelukkende produkt jeg har tro på. Om jeg ikke liker produktet eller produsenten så takker jeg nei.

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

90 KOMMENTARER

 1. Jenga og fire på rad i kjempeversjon – jeg har ikke spilt de to spillene siden jeg hang på barer i Thailand. Der brukes de som icebreaker for å få sosialt samvær mellom folk som ikke snakker samme språk. Det er nok mange krysskulturelle par som har veksla sine første smil og blikk over normalstørrelseversjon av disse.

  Blir kanskje ikke bedre og flere forhold med de svære, men jammen var de sjarmerende 🙂

 2. Jeg synes det stigegolfspillet så artig ut, og kjempeterninger til hageyatzy, eller fire på rad.
  Så morsomt påfunn å kunne leke seg mes slike i hagen…ikke bare fotball og trampoline…
  endel av oss er jo litt opp i årene men like fult lekne.
  Så derfor håper jeg at jeg vinner

 3. Så spennende !!! Tror 4 på rad hadde vært supert for unga, men vi voksne hadde nok likt stigegolfen;)

 4. Tusen takk for en flott og inspirerende blogg:) Følger deg fast og med stor glede. Vi her i familien elsker å være ute å leke, sommer som vinter. Må prøve vinnerlykken, (tvi-tvi) og ville nok ha valgt «Tre på rad» eller «Stigegolf» Hilsen Vivian

 5. Hoho.. Så krokketsettet med tralle i et magasin og bang – in love. Så ønsker meg det til når plenen vår er flat og ferdig 😉

 6. SÅ morsomt!! Begge de du har prøvd ut ser morsomme ut. For meg måtte det blitt Fire på rad eller tumbleren. Og så må jeg innrømme at det tradisjonelle alltid er en hit. Badmington-settet hadde helt sikkert falt i smak her i familien.

 7. Så artig! Kjempemikado og kjempejenga virket kjempegøy! Så en av de spillene ville jeg gjerne spilt i hagen. 🙂

 8. Elsker JENGA som innespill, men går for stigegolf siden jeg aldri har sett det før og er notorisk nysgjerrig! Dessuten er det ikke mye flat mark i hagen vår, og det ser lettest ut å balansere! Flott bloggpost om den er aldri så sponset!
  Tusen takk for tips!

 9. Jerg liker veldig godt gigantringspill – eventuelt bondesjakk!

  Begge deler (altså ikke gigantutgaver, da…) er spill vi har hatt lenge i familien på hytta, veldig populære, men er nå dessverre utslitte og delvis ødelagt 🙁

  Veldig bra nettbutikk med fin kvalitet på varene, ser det ut til! (Koselig med mye av tre – synes det gjør at de skiller seg ut!)

  Hilsen Annette

 10. Jeg melder meg på trekningen! Stigegolf har jeg aldri sett før – det har jeg lyst til å spille. Kanskje frister det også mine dataspillende ungdommmer?!

 11. Vi har kjøpt Stigegolf og Kjempemikado. Begge spillene har vært flittig brukt på terrassen i sommer. Det neste på ønskelisten er Jenga!

 12. Hej! Stigegolfspelet gillar jag. Om jag vinner presentkortet ska min son,som gillar sällskapsspel, få det ett sådant. Han är dessutom en väldigt bra golfspelare så detta spel vore en perfekt present.

 13. Krokkertspillene deres er til å blø for. Synd at de bare hadde de svinedyre med til hagefestivalen på Dokka. Jeg er i krokkertmarkedet!

 14. Stigegolf så morsomt ut, men jeg tror jeg ville brukt gavekortet på å kjøpe et krokketsett av skikkelig kvalitet! Jeg spilte mye krokket da jeg var liten og husker godt hvor ergelig det var når køllehodene splitta seg og datt av skaftet.

 15. Synes disse spillene til Uber Games, er så flotte 🙂
  Er mange jeg kan si er mine favoritter men det er ett som
  jeg husker så godt fra jeg var liten, spilte det hele tiden på hytten 🙂
  Men da i mini størrelse, det er det som heter Mikado 🙂
  Synes det var så moro, å jeg har tatt det med til mine barn, så vi har spilt myyyye Mikado oppover 🙂 Så jeg kunne virkelig tenkt meg og kjøpt Gigant Mikado 🙂
  http://ubergames.no/produkt/gigantspill/giant-pick-up-sticks

  Hadde vært så moro og kunne prøvd og spilt med Mikado sticks på 90 cm 🙂
  Så jeg prøver lykken og krysser fingrene 🙂
  Hadde vært moro og tatt dette frem neste gang vi samles for spill og moro. 🙂
  Vet det hadde blitt noen store øyne da ja 🙂

  Ønsker deg en kjempe fin August mnd videre. 🙂
  Hilsen fra Monica Karin

 16. Der var mange flotte spel. Eg likte Gigant mikado, Mega 4 på rad og Stige golf. Blir nok til at eg handler uansett om eg vinn eller ikkje for dette vil bli kjekt både for store og små.

 17. Jeg tror jeg ville gått for krokket. Familiens spill er nesten i oppløsning (noen av kulene er mer avlange enn runde), men forrige sommer hadde vi en flott runde, hvor bestefar på noen og nitti viste at ferdighetene fortsatt satt, til tross for dårlige knær, dårlig balanse og demens. Settet tror jeg er fra hans barndom – da er det kanskje på tide å pensjonere det?

 18. De spillene er kanonfine. Har prøvd stigegolfen og det er kjempemoro for både små og store. Det står på ønskelista 🙂

 19. Jeg vil gjerne delta i trekning av gavekort fra Über Games. Synes både Stige golf spillet og kjempe Yatsy høres fint ut

 20. Så flott premie. Stige golf syns jeg høres spennende ut og kan nok passe til oss med to gutter med litt aldersforskjell og meg som ikke orker så mye.

  Jeg syns forresten du er veldig tydelig på når ting er sponset, det er liksom aldri noen tvil her på moseplassen.

 21. Giant tumble spill må vaere ypperlig for meg og min 2 åring barnebarn. Hun elsker å komme til farmor og leke i hagen.

 22. Mange spennende spill der. Jeg fikk lyst på et nytt badmingtonsett, det gamle faller fra hverandre. Eller crokett.

 23. Kanskje jeg er for sent ut, men prøver likevel å melde meg på i trekningen. Jenga så artig ut, men siden vi har gressplen tror jeg et krokett-sett ogsåhaddevært stas, og disse var skikkelig fine!

 24. Så artig! Om jeg vinner, skulle jeg nok kjøpt nytt krokketspill, som er favoritten. Vi bruker mangfoldige timer i løpet av året på krokket sammen med naboene, og har slitt ut mange krokketsett. I år hadde vi nok tidligste starten noensinne pga den milde vinteren; 20 februar! 🙂

 25. Har nettopp kommet over bloggen din, perfekt for en hobbyhageentusiast som meg 🙂

  Stigegolf hørtes utrolig artig ut! Hadde nok blitt det 🙂

 26. Stigegolf så gøy ut,men jeg hadde muligens valgt mega 4 på rad eller bowling og mikado.
  Bowling er jo noe de minste klarer, mens de andre er gøy for oss over 5 år 🙂
  Vinner jeg får det bli familieråd,så får vi bestemme sammen hva vi velger:)

 27. Det hadde vært supert med et utespill,har 5 barnebarn som hadde storkost seg med å hatt noe å holde på med i bestemors have

 28. Stigespillet er perfekt for vår hage! Og veldig fint at det kan varieres etter alder. Krysser fingrene!

 29. Jeg har hatt lyst på krokkketspill til hagen i sommer, så det eller tårnet hadde vært kjekt å prøve ut:) Mange år siden sist jeg prøvde meg på spill ute i park/hage!

 30. Så artige spill! Det var bra for julegaveplanlegging etterhvert. For min del likte jeg spesielt kjempeterningene og stigegolfspillet.

 31. Så gøy! Artig med spill som kan være gøy for store og små. Med 8 barnebarn høres dette ut som noe som kan være samlende for alle aldersgrupper. Åh, tenk om jeg kunne vinne…….

 32. Så gøy! Artig med spill som kan være gøy for store og små. Med 8 barnebarn høres dette ut som noe som kan være samlende for alle aldersgrupper

 33. Jeg er veldig glad i Kubb! Spilles masse med familien, men har veldig lyst på noen utespill her på studenthybelen og 🙂
  Var visstnok mange spill som virket kule og fristende, spesielt jenga og kulegolf!

 34. Slike spill som dem du har vist i bloggen din ser virkelig morsomme ut for store og små, det hadde vært utrolig flott med et Gigant Tumbler Tower ( Jenga)i hardtre å leke med i hagen vår.

 35. Tenk deg den turneringen i krokket, når hele slekta er samla i hagen til neste sommer! Hadde vært noe det! 🙂

 36. Først og fremst vil jeg bare si at jeg gleder meg over hver Mail jeg får om nytt innlegg på siden din 🙂 Takk for inspirasjon. Jeg liker Jenga-spillet godt og krysser fingre 🙂

 37. Ååå!! Her var mange favoritter!! Fire på rad, Gigant Jenga, og tenk å hatt kjempe-sjakk i hagen!! Men de krever jo endel plass.. så om jeg vinner må jeg ta familien med på råd, gjetter på det hadde blitt ett kvalitetssett crocket med vogn 😀

 38. Stigegolf virker kjempeartig 🙂 Flere andre spill virker også artige. Og krokket da! Det har vi på hytta. Begynner vel å bli over 20 år gammelt, så litt løse deler og avskallet maling må man regne med!

 39. Hei 🙂
  Takk til alle som vil være med på trekningen. Nå setter jeg strek for påmelding. Øyeblikkelig skal jeg trekke vinner ved å bruke random.org, og så publiserer jeg vinneren så snart jeg har telt meg frem til kommentaren.

 40. Random.org valgte ut kommentar nr 21 som vinneren. Jeg har telt meg frem fra eldste kommentar (i den rekkefølge de er registrert i mitt administrasjonspanel, ikke nødvendigvis den rekkefølge de vises her om noen bruker «svar på» knappen) og det ble kommentar lagt inn av Elsa. Hun skriver at de allerede har kjempemikado og stigegolf, og at hun nok kommer til å kjøpe Jenga.

  Gratulerer Elsa, jeg har sendt epost 🙂

 41. […] Bildene er forøvrig overskuddsbilder som ikke kom på trykk, så da synes jeg dere kunne få se de her istedet 🙂 De ble tatt for tå måneder siden, men alle blomstene er fortsatt på jobb i hagen og presterer riktig bra  selv om solsikkene nå egentlig er mer opptatt av å lage nye frø til fuglene 🙂 Du kan se helhetsbilde  av fuglebadet i spalten min i Norsk Hagetidend, og i bakgrunnen på noen av bildene i artikkelen om hagespill. […]

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her