Tv-program om bie-krisen

NRK sendte i dag et program om bier. Programmet heter «Hva dreper biene våre» og ser på ulike mulige grunner for den alvorlige reduksjonen i bier.

Klikk her for å se programmet på nett.

Bier er en fellesbetegnelse for både humler, villbier og tambier. Her i Norge er det humlen som er vår viktigeste pollinator, og bestandene av humle har de senere årene vært i en markant nedgang. Dette er meget alvorlig da mange planter er helt avhengige av å få hjelp til pollineringen, og manglende pollinering gir problemer både for matproduksjon og naturen generelt.

Programmet ser på ulike grunner til at biene sliter og er vel verdt å se! Ligger på nett frem til 18. august. Har blitt sendt på NRK tidligere. Orginaltittel: Horizon: What’s Killing Our Bees?

Planten på bildet er en kjempeverbena, en av mange blomster humlene elsker. Alle som har en flekk utendørs kan bidra til å gjøre livet lettere for humler og bier – les mer om det her.

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

6 KOMMENTARER

  1. Humleblomster står øverst på ønskelista når eg skal plante i hagen de neste årene 🙂 Har en del i krukker nå, men snart har pappa gravd ferdig, og da skal det plantes!! 😀

  2. Jeg fulgte og nøye med på BBC programmet i går- svært interessant.
    Så får vi bidra med våre humleplanter etter beste evne..har masse kornblomst nå i stor sinkgryte,- har de siste par årene sådd dem slik og de er et syn!Stagig flyvende vesener på dem..

    • Jeg tror du har vist meg bilder av den kornblomstgryta di en gang før? Sikkert nydelig, jeg har selv kornblomst i en krukke i år 🙂

  3. I boken Humlenes blomsterbok av Stefan Casta står det at humlene bor ca. 10 cm under jorden om vinteren. Vet du når vi kan begynner og rote rundt i jorden uten å skade humlene eller larvene?

    • Dessverre, det veit jeg ikke. Men det kan hende du kan få noen på facebooksiden «la humla suse» til å svare deg. Veldig godt spørsmål som jeg skla prøve å finne ut av før neste vår, men ikke noe jeg har mulighet til å ta tak i nå foreløpig.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her