Uterom i hverdagsfestskrud :)

Det er koselig å ha folk på besøk i hagen for tiden. Hagen er frodig og hagemøblene er gode og jeg har fått meg noen nye freshe småputer, funnet frem litt matchende tilbehør og lager raskt en fargerik bukett til bordet. Hyggelig å lage det inne-fint i uterommet!

Møblene:
Sittegruppen er fra Sundays Design. Det er et norsk firma som jeg har inngått en sammarbeidsavtale med. Jeg har hatt de i noen måneder nå, og er superfornøyd! De er gode å sitte i, lette å flytte på, og så har de den store foredelen at putene tåler regn og kan derfor ligge ute hele sesongen. Nå har det jo ikke regna så fryktelig mye denne sommeren, men noen skurer får vi jo og putene tørker overraskende fort opp etterpå.

Fordi jeg synes det er fint med litt farge og fordi jeg elsker å sitteligge i sofaen eller på skrå i stolene så har jeg også noen småputer. Småputene er alle sammen kjøpt på Verket interiør på Bærums verk, en interiørbutikk som jeg forøvrig anbefaler for de som jakter på fete hagemøbler (de har blant annet Sundays, men også mye annet fint). Eeeegentlig skulle jeg ha sydd meg noen småputer til å ha ute i stoff jeg var sikker på at ikke blekes, men det rakk jeg aldri så nå håper jeg det går bra med disse. De bor til vanlig i sofaen på stua og bæres ut når jeg føler for å lage fest ute 🙂

uterom-2

Buketten:
Forrige fredag viste jeg frem en mikset hagebukett. Den fikk så god tilbakemelding her og spesielt på facebook at jeg ble inspirert til å lage en ny sommermiks for denne fredagen. Akkurat nå er det heldigvis litt å velge i med lange stilker, og jeg synes resultatet ble riktig så fint. Den rommer høstfloks, gulrotblomster, georgineroreganoastilbehonningurtalunrot og tårnjernurt.

hagebukett-3 hagebukett-2
hagebukett hagebukett-4

Blomstene står i en vannkanne fra Haws. Kan blant annet handles hos Viencompaniet. Koppene er fra Pantone, bollen er emalje-arvegods.

Har du fått med deg at jeg lodder ut småplanter av tårnjernurten? Du ser den i buketten her. En virkelig praktfull staude – delta i trekningen her.

– God Helg! –

uterom

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

8 KOMMENTARER

 1. Hei Anne
  For en fantastisk bukett! Jeg har oregano i hagen og de sprer seg overalt! Flotte i buketter, men kjedelig når de tar over… Apropos gulrotblomstene dine… Lar du bevisst noen gulrøtter stå for blomstring eller til frøsanking?
  Hilsen Anne-Kristin

 2. Den vita flovksblomstret, är det vanlig morot? Jag har i år sått något som heter Ammi visnaga, tandpetarsilja, som är ganska lika. På floristutbildningen köpte vi in sådana. Mina favoriter. Blir morotsblommor så där fina är det väl bara att plantera gamla morötter istället?

 3. Hei 🙂
  Jeg har ment å skrive om gulrot som prydplante, for ja, det er helt vanlig gulrot! Jeg lar noen røtter stå over en sesong, og det blir gedigne planter av de med mengder av blomster. Skal skrive og vise litt mer bilder i løpet av neste uke jeg!

  Det er mye i kjøkkenhagen som lager artige blomster om man lar de få lov 😀

  Hyggelig at dere likte buketten!

 4. Så hyggelig er det er blitt hos deg, Anne.
  Liker både farger, form og alt stæsjet i uterommet ditt.

  Ang utemøbler med puter som tåler regn: er de klamme å sitte i en solvarm dag med bare shorts?

  God søndag!

  • Hei Elisabeth 🙂 Nei, stoffet som er brukt på disse sofaene er absolutt ikke klamt. Jeg synes det er godt å sitte der med nakne ben og bar rygg, og har aldri tenkt over at det var et tema.

 5. […] Som prydplante i bed har den noen mangler ettersom den i mine øyne har en litt uregjelig vekst som trenger grundig støtting, hos meg ligger de som slakt utover… Sikker fin om den står sammen med andre litt voldsomme stauder. Til snitt er den overraskende bra, både vakker og brukbart holdbar. Du kan blant annet se den i fredagens bukett. […]

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her