Absurd mengde løk, humla og to bloggere i landets aviser :)

I våres hadde jeg en kampanje gående hvor jeg oppmuntret bloggere i alle sjangere til å skrive om humla for å spre begeistring og kunnskap om det viktige insektet. Og riktig mange slang seg på! Kampanjen hadde et konkurranseelement hvor vi kåret det beste innlegget, og premien var en haug løk fra Nordic Garden.

Nå er vinner kåret, og forrige uke ble premien delt ut, med selveste NTB på slep 🙂 Saken er eller kommer på trykk i en rekke aviser over hele landet, den eneste jeg har funnet på nett så langt er Dagsavisen. Du kan lese saken her. (Akkurat denne artikkelen har bare ett bilde med, men det var en dyktig fotograf med på intervjuet også så i andre aviser kan den være mer illustrert).

Tema for NTB-artikkelen er hvor smart det er å plante humlevennlig vårløk, med tips til hvilken løk som er humlevennlig og hvordan løken skal plantes. Om den og bildene her inspirerer deg til å plante en vakrere og nyttigere så finner du illustrertrert liste over 12 vårblomstrende løk som humla elsker her.

humler-loek-vaar-1

Årets mest inspirerende humleblogginnlegg ble:
En jury bestående av de to partnerene i Summende hagerkampanjen: Miljøverndepartementet og Hageselskapet, samt meg fant, frem til det innlegget vi synes var det beste. Det er skrevet av Susanne i «Hagen i boks» og du kan lese det her: del 1 og del 2. Juryen følte det presenterte fakta på en god måte og hadde inspirerende bilder, og den økologisk vinklingen ble også trekt frem som positivt. Bildet på topp viser Susanne og meg, og den vanvittige mengden med løk, kukompost og beinmel som Nordic Garden sendte. Veldig gøy å få overlevere, Susanne og jeg estimerte veldig røft at det nok var 1500 løk!

.

Det var svært mange gode blogginnlegg med på bloggstafetten, med veldig ulik form og innhold. Jeg synes du skal besøke noen av de andre bidragene i årets utfordring og når du først er i gang så anbefaler jeg også  fjorårets utfordring.

Det er veldig gøy å se at humla engasjerer! Så takk til alle som i år har bidratt med å dele egne erfaringer på instagram, facebook og blogger. Takk også til alle som har likt og delt mine og andres saker og dermed bidratt til å spre det ytterligere, og takk til alle som snakker varmt om humla over kafebordet 🙂 Og ikke minst, takk til alle som i år har plantet noen ekstra blomster for humlene, jeg er sikker på at det har gledet både humlene og mennesker!
.

humle-perleblomst-vaar-1

Om kommersielle forhold:
Nordic Garden har stilt premie til konkurransen, og jeg har et sammarbeid med de om andre produkt (mer om det senere).
– Jeg har jobbet som konsulent for Summende hager.

Anne Holter-Hovind
Anne Holter-Hovind
Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

Hagetips