Slik lager du blomsterarrangement (dekorasjon) i en boks

Har du en dekorativ boks i tre, metall eller papp? Bruk den til å lage en flott blomserdekorasjon! Boksen trenger ikke være vanntett, og du trenger ikke være blomsterflink 🙂

Dagens tips er like enkelt å følge som forrige ukes spektakulært populære om hvordan et rutenett av tape kan holde orden i en bolle eller vase. Takk til alle som delte det på Facebook, det bidro til at jeg fikk mange nye lesere og at noen gamle lesere ble minnet på meg 🙂 Men mest av alt så fortalte  det meg at dere gjerne vil ha dekorasjonstips, og det skal dere da jammen få!

Dekorasjonen jeg viser har en miks av blader og blomster arrangert i en treboks, men du kan lage slike arrangement som dette med bare blomster, eller bare med vintergrønt som einer og furu ol. En fin anledning til å vise frem den koselige kakeboksen, eller den pene kartongboksen, eller det gamle skrinet etter bestemor.

Det geniale med dette dekorasjons-tipset er at boksen ikke trenger å være vanntett, og at det ved å bruke mange små beholdere oppi boksen både er enklere å finne noe som passer, og enklere å holde orden på blomstene. Se hvordan nedenfor.

dekorasjon-trekasse-3

Du trenger:
– En boks
– Noe å sette blomstene i oppi boksen, feks syltetøyglass, glass ol. Du kan naturligvis også bruke en større bolle eller form, og så sette oasis eller tapegridd p.
– Blomster og/eller grønt
– En saks eller kniv til å kutte blomsterstilker

 

Slik lager du dekorasjonen:

Forbered boksen:
Finn en passende boks og fyll den så med glass. Du trenger ikke ha de så tett som jeg har, men jo tettere det er jo enklere er det å lage dekorasjonen. Det er en stor fordel om glassene holder seg under kanten på boksen, og det er også en fordel om glassene er klare slik at du ikke trenger å bekymre deg for at fargen lyser gjennom. Fyll vann i glassene.

Forbered blomstene:
Tenk ut omtrent hvor lange blomster du ønsker, lag gjerne en liten testbukett og sett i ett hjørne for å se hva som er rett lengde. Skal alle være like lange, eller noen stikke opp/lene seg ut? Klipp så alle stilkene til ønsket lengde (eller litt lengre om du er litt usikker). Fjern alle blader som kommer til å bli stående i vann. Det er mye enklere å jobbe med dekorasjonen når du har forberedt blomstene slik.
Jeg har brukt en ukjent bærbusk, equalyptus, stikle, stjerneskjerm, og en jeg ikke kommer på hva heter, noen har sikkert tips?

dekorasjon-trekasse-13 forbered-blomster

 

Dander blomster:
Du kan enten velge å gjøre som jeg har gjort og fylle ett og ett slag, eller du kan lage mange små buketter og fylle boksen fra den ene siden. Jeg foretrekker å fylle slik bildene viser, for så har jeg god kontroll på at det blir pent spredt, men du kan ha andre preferanser. Du kan dessuten velge å ha blomstene i grupper, fremfor jevnt spredt som jeg har, gjør som du selv lyster!

Jeg begynner vanligvis med «det grønne», og fyller så på blomster. De jeg har flest av først og de jeg har færrest av sist. Dersom jeg ser at noe ble litt feilplassert så napper jeg de ut og setter ned på nytt. Det er enkelt å flytte enstilkede blomster og ikke så enkelt med flergrenede ettersom de ofte fester seg i andre blomster.

Om du ser en blomst eller gren med naturlig bøy, bruk den for å få blomstene ut over kanten! Det er alltid vakkert når blomstene velter ut av boksen, og det er mye enklere å få veltende blomster når blomsten har lyst i utgangspunktet 😉

dekorasjon-trekasse-trinn1 dekorasjon-trekasse-trinn2

dekorasjon-trekasse-trinn3 dekorasjon-trekasse-trinn4

dekorasjon-trekasse-trinn5 dekorasjon-trekasse-1

Gå gjerne to skritt unna og studer dekorasjonen underveis i prosessen, og se på dekorasjonen din fra flere sider slik at den ikke får en bakside. (Med mindre den skal stå mot en vegg slik min gjør da). Når du snart har brukt opp alle blomstene så tar du en siste sjekk og ser etter at det ikke er huller noe sted. Er det det så smetter du inn en blomst eller litt grønt.

På et tidspunkt sier du deg ferdig. Sett deg ned med en kaffe og nyt mesterverket mens du deler bilde av den på feks facebook 🙂

dekorasjon-trekasse-5

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

11 KOMMENTARER

  1. Takk igjen for super bra tips.
    Du inspirerer meg videre med nye ideer.
    Snille deg som deler med deg.
    En god november helg ønskes deg fra Varteig 🙂

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her