Slik binder du en enkel krans (grunnkrans). Med video

Alle kranser lages på en base av noe slag. Du kan kjøpe halmkrans eller lage en enkel krans i metalltråd. Eller du kan binde sammen en enkel krans av kvist ala den jeg viser frem i dag. Denne kvistkransen kan så være en synlig del av dekorasjonen, eller ende med å bli helt borte i andre materialer du surrer utenpå.

Mine kranser har veldig ofte en kvistkrans i bunnen. Delvis fordi kvist er billig og lett tilgjengelig, og delvis fordi kransen da kan lages i ønsket størrelse og tykkelse, men også fordi jeg ofte integrerer grunnkransen i designet. Nå kommer det minst tre «slik gjør du det» kranse-poster i ukene som kommer, så for å slippe å slippe å forklare grunnkransen hver gang så har jeg nå laget en egen video om det.

Jeg bruker sibirkornell i videoen. Bjørk og selje (pil) er også godt egnet, eller det meste annet som er mykt nok. Grenene må ikke ha tørket ut, men trenger ikke være dagferske. De holder seg myke om de lagres utendørs i skyggen.

En slik grunnkrans kan få flere grener og bli en kvistkrans, eller kles med mose, lav, bar, tyttebærlyng, korn, bær eller noe helt annet. Under ser du bilde av seks kranser, som alle enten er bundet på en slik grunnkrans, eller kunne vært bundet på en slik krans. Klikk på bildet så tas du videre til skrittvis forklaring.  Så kommer det som sagt mange flere tips fremover. Jeg skal lage ferdig sibirkornellkransen (er nå ferdig, du ser den her), og i bakgrunnen på videoen ser du en krans som er laget med equalyptusgrener som base, det vil si en grenkrans med blader på grenene. De og flere andre blir blogget med skrittvise bilder nå før jul 🙂

Slik binder du en havrekrans slik binder du en lavkrans slik binder du en vintergrønn krans DIY-kvistkrans Krans med eføy, bær og eplegrener Slik binder du en friformet kvistkrans

Og husk: Du finner enda flere tips til dekorasjoner du kan lage selv på den store juledekorasjonssamlingen!

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

6 KOMMENTARER

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her