Papirklipp-DIY: La det snø!

Fyll vinduer og flater med dalende snø! Fantastisk gøy å klippe, og lager virkelig stemning 🙂

Jeg er ganske sikker på at de fleste av dere lesere i løpet av barndommen klippet et snøfnugg. Men de så kanskje ikke sånn ut…? Om du som meg lagde nokså klumpete afferer som barn, så har jeg en par gode triks som vil hjelpe deg å trylle kjedelig kopipapir til vintermagi.

.
Du trenger:
– Ark. 80 grams kopipapir (dvs litt tynt og kjipt papir) er godt egna. 90 gram er nok vanligere nå, det går fint, men blir det tykkere enn det så er det vanskelig å brette og klippe presist.
– En skarp saks. Jeg bruker to ulike, en stor vanlig saks og en liten neglsaks. Neglsaksen er gull når jeg klipper svinger eller driver med veldig detaljert klipp.
– Blyant og viskelær om du ønsker å tegne på mønster. Men det er ikke nødvendig å tegne, du kan friklippe.

 

Jeg har laget video som viser hvordan brette og klippe, og gir ulike eksempler:

Rett over her er det en video. Ser du ikke den så trykk her.

PS: Jeg ser jeg glemte å si det i videoen, men for å få det ferdige klipppet flatt så bruker jeg strykejern! Ett papir over, og så stryker jeg i vei med høy varme og ingen damp.

Tips for detaljert klipp:

– Om målet er en detaljert klipp så er det viktig å være presis med brettingen. Sørg for at alt møtes der det skal, og at spissen blir i spissen og ikke litt på siden.
– Som du ser av videoen så snur jeg arket opp ned en par ganger når jeg bretter, det er fordi arket yter mindre motstand når det brettes slik, og det blir rett og slett mer presist.
– Når du kommer til klippingen så er det smart å følge med litt når du klipper slik at du kan holde igjen med fingrene om arkene begynner å skli. Jeg begynner vanligvis ytterst og klipper meg nedover mot spissen. Og du, klipp vekk mer enn du beholder!

NB: Mye av det som skiller disse snøkrystallene fra de vi klippet på skolen er at den er brettet til tolv lag. Det er litt fiklete, men gir mulighet for seks tupper på snøkrystallet, et mer korrekt og dynamisk utseende enn åtte. Dessuten lettere å klippe enn når du får de ekstra lagene.

 

Hvordan henge opp:

Jeg har valgt å henge opp mine ved å bruke dobbeltsidig tape. Helt vanlig billig dobbeltsidig tape. Det er nå mulig å få dobbeltsidig tape i små prikker på rull, det hadde vært mye enklere å montere, men jeg brukte saksen og klippet den vanlige i små biter og tapet bak. De fleste har fire tapebiter på seg (på de tre øvre og den nederste av spissene), noen måtte få flere for å holde seg på plass.
Det er også mulig å henge de opp fritt ved å feks sy en sytråd gjennom, da bør de nok ikke være så oppklippet som de fleste mine er.
Snøkrystallene kan brukes på mange andre vis også, feks limes på utsiden av kort.

Del!

Det er lett å få dilla på dette, og akkurat det håper jeg riktig mange får! Del gjerne posten med venner, og del gjerne papirklippen med oss på Instagram eller på Moseplassens facebookside, eller på blogg og legg lenke i kommentarfeltet. Jeg vil se hva dere lager 🙂

Snøfnuggkalender:
Oppdatert 2018. Jeg kjører i år en snøfnuggkalender på Instagram Storys! Der kommer det hver dag et nytt klipp, følg med på Moseplassens Instagramkonto her (oppstart 1. desember)

Mer papirklipp:

Hvordan klippe snøkrystaller i papir

Du finner flere tips til juledekorasjoner du kan
lage selv på den store juledekorasjonsoversikten!

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

16 KOMMENTARER

  • Godt spørsmål! Det er rett og slett helt standard dobbeltsidig tape. De fleste har fire festepunkt, noen få er så oppklippet i midten at de måtte ha flere for å holde fasongen. Jeg har klippet små biter av tapen, men egentlig så synes den ikke så godt så den trenger ikke å absolutt være bak papir, selv om det jo er penest.(mange av mine har tape langt utenfor, det er jo nokså smal klipp på disse)

 1. Alldeles nydelig. Her klippes det stadig, men du inspirer til enda mer. Vakkert! Tror du ikke at du kan bruke sånn maskeringsspray for å feste dem på vinduet?

  • du mener naturligvis monteringsspray? (for ikke-innvidde, det er spraylim med dårlig heft).
   Jo, det synes jeg høres ganske smart ut, om man har masse avispapir sånn at man kan bytte underlagsark for hver spray.

 2. Hvis du blir lei av å klippe til tapen, har de ruller med 3mm og 5mm bred tape på europris til en billig penge 🙂

 3. Er det du som filmer og tar foto selv? Hva slag kamera, videokamera og redigeringsprogram bruker du? Har du også laget (kodet) hjemmesiden selv? Fine snøfnugger og fin blogg. Kanskje du kan lage julekort av snøfnuggene også.

  • Jeg har tegnet bloggen, altså bestemt utseendet, men kodingen har jeg hyret noen til å gjøre (Peter Andre Jensen, han har dessverre lagt ned bedriften). Bloggen kjører på WordPress. Jeg tar bildene og film selv, med unntak av bilder av meg, de er vanligvis tatt av min mann. Kamera er Olympus M5, jeg bruker nå videofungsjonen på det fremfor å finne frem videokameraet. Bruker Lightroom, Photoshop og IMovie.
   Julekort ja, kanskje det! God ide 🙂

 4. Jeg og barna har klippet åttekantede stjerner av silkepapir til jul i mange år. Vi bruker rett og slett hvit tannkrem når vi skal henge dem opp i vinduet. En lten «dert» i fire av flikene og så rett opp i vinduet. Fordelen er at det er veldig enkelt å få dem vekk når jula er slutt. Bare riv dem av og vask vinduet – ingen vanskelige tapebiter som blir sittende fast i ruta. Ulempen er at tannkremen setter merker som synes gjennom silkepapiret, men ikke verre enn at vi lever godt med det.
  Men i år skal vi jammen prøve å lage sekskantede snøkrystaller 🙂

  • Genial ide å bruke tannkrem! Men jeg tror nok jeg holder meg til tape, men kjekt å vite at det går ann å gjøre det sånn.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her