Fuglenes julebuffet

Det er desverre ikke så mye futt i kroppen min til julefestivitas av det tradisjonelle slaget, men det betyr jo ikke at jeg ikke lager til fest! Over ser du årets julebuffet. Det vil si, den første versjonen av den. Fuglene eter jo opp så her fylles på fortløpende, og av og til bytter jeg ut tallerkenen med en ren en.

Menyen i år er delvis tradisjonell og delvis eksperimentell og eksotisk. Jeg har naturligvis mat hengende i fuglematere rundt i hagen, men i tillegg til «hverdagskosten» så har jeg satt ut et stort fat med julesnop midt i utsikten fra sofaen.

fuglemat-julebuffet-3

Jeg byr på:
Hjemmelaget meisebolle
– Røde epler
– Tranebær
– Div tørkede bær
– Rosiner
– Ymse nøtter (peanøtter, mandler, hasselnøtter. Det er smart å hakke de litt)
– Knust tørt brød
– Havregryn
– Spesialmix for sangfugler
– Melorm
– Solsikkefrø

Den store vinneren er utvilsomt rosinene. Jeg har en horde med svarttrost som har sin helt klare favoritt… Ellers så spises det litt av alt, men minst av ymse fancy fuglemat jeg har handlet i utlandet.. hehe, det er visst ikke bare vi store som liker de gamle slægerene i jula 😉

fuglemat-julebuffet-1

fuglemat-julebuffet-2

fuglemat-julebuffet-4

Bildene viser, i rekkefølge: Svarttrost hanne, kjøttmeis og rødstrupe, kjøttmeis, og til sist en svarttrost hunne som eter rosiner. Vil du lese mer om akkurat de fuglene, eller om fuglemat, så finner du lenker til det i linjen nedenfor de små bildene.

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

4 KOMMENTARER

 1. Meget smukke billeder 🙂 Her i haven er fuglene helt vilde med de små, blanke pigeonæbler. Jeg hænger dem i træerne som julekugler, hvor blåmejserne hurtigt finder dem og guffer dem i sig. Der kan solsorten (svarttrosten) ikke komme til dem. Men det skal jeg love for, at den kan, når æblerne fx ligger på en etagère eller et fad som en del af havens juletableauer. Den opfatter det helt klart som en lækker julebuffet, der bliver splittet ad på rekordtid. Det er super hyggeligt, når fuglene kommer så tæt på her i vinterkulden.
  Mvh Lotte

 2. Hei 🙂
  Har laget masse fuglemat etter dine oppskrifter,og hengt /dandert i hagen, fuglene koser seg, vi har veldig mange forskjellige på besøk, håper og se igjen flaggspettparet fra i fjord, men har et stort problem med 2 katter som gjør fuglene veldig nervøse, vi har prøvd på masse lure knep for å holde kattene borte, men er gått tomme for ideer, har du noen lure knep, vet ikke hvem som eier dem så da kan vi jo ikke jage de hjem heller, 😉

 3. Så flink du er til å stelle godt med fuglene! De koser seg sikkert veldig hos deg.
  Vi er ikke i den gamle skolen så ofte, selv om vi feirer jul og nyttår her i år. Derfor er jeg litt forsiktig med å gi mat til fuglene bare den korte stunda vi er her. har hørt at man helst skal mate gjennom hele vinteren.
  Fortsatt god romjul til deg!

 4. For noen nydelige bilder.. jeg vil og forsøke med rosiner, har en del svarttrost her og.
  Ha en fln nyttårsfeiring:) – og alle gode ønsker for nyåret!

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her