Lag en nydelig nøttekrans til deg og fuglene!

Nå like før jul så er det enkelt å finne poser med peanøtter i skall på matbutikkene. Disse kan på ganske enkelt vis bli til en kul og anderledes krans, en krans som tiltrekker seg fugl 🙂

Koselig å henge opp i hagen eller på balkongen, og en helt super gave!

Slik lager du kransen:
Du trenger en pose usaltede nøtter i skall, en tykk stålstreng og en avbiter.
Peanøtter med skall får du bla på litt større matbutikker.

1. Klipp av en passende lengde ståltråd
2. Lag en «brekk» midt på strengen som så blir bunnen på hjertet og bøy stålstrengen i fasong
3. Tre på nøtter
4. Fest ståltrådene sammen. En tykk ståltråd være vanskelig å få de samlet, da kan du jukse ved å surre over med en tynnere tråd.
5. Pynt med bånd eller annet etter smak 🙂

Nøttehamsen har et smalt område mellom nøttene, det er der du lager hull rett gjennom for å tre de på strengen. Noen peanøtter har såpass hardt skall at det kan være enklest å lage hullene først med noe spisst, men ofte så fungerer det like bra å tre de direkte på strengen.

Har du lyst til å lage annen fuglemat, kjøpe fuglematere eller lære mer om fugl i hagen? Klikk her så finner du masse tips.

noetter-krans-fugl-1

Fuglefryd-banner2

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

4 KOMMENTARER

  1. En sånn burde jeg kunne få til. Kanskje med kastanjer også. Her blir problemet å få hengt dem et sted måkene ikke ribber dem første dagen.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her