Claus Dalbys nye vaser for Holmegaard!

Jeg har fått en av vasene jeg omtaler

Claus Dalby har laget en serie med vaser og skåler for Holmegaard. Serien heter Old English, den er laget i klart glass og har en pokalform. Vasen ble vist frem for presse og butikker i Oslo denne uken, og kommer i butikkene om en par uker.
Finn Schjøll holdt introduksjon for Claus og sa noe jeg er helt enig med han i: -Dette er en vase som er formgitt av noen som forstår seg på blomster og som vil deres beste. Vasen er enkel å bruke og som skapt for frodige buketter. Jeg gleder meg til å fylle den med erteblomster, roser, peoner og  og det meste annet fra hagen, og den er sikkert fin til markblomster også.

Om du har sansen for vasen så minner jeg på at jeg gir vekk skål og vase i gavedrysset jeg har i anledning bloggbursdagen! Så klikk deg over til den posten og legg igjen en kommentar om du ikke allerede har gjort det.

claus-dalby-anne-moseplassen

Bildet av Claus og meg er tatt av Vibeke fra den fine interiørbloggen Vibekes Design. Vi spiste lunsj med Claus, og det var veldig hyggelig å endelig få et ansikt til all kreativiteten hennes :)

holmegaard-dalby-old-english
Dette bilde fra produsent. Vasen og skålen kommer i to størrelser. Den lille vasen og skåle koster i norge 499 kr hver, den store 699 kr.

Holmegaard-dalby-utstilling-2

Holmegaard-dalby-utstilling

Besøk Dalby på hans superinspirerende blogg!
Og les mer om vasen på Holmegaards nettside.

Oppdatert: Claus Dalby var på God morgen Norge sammen med Finn Schjøll. TV2 har lagt ut innslaget utenfor betalingsmur, du kan se det her.

Claus Dalby hos Holmegaard
Til orientering: Claus Dalby er en venn av meg, og har fått en av vasene av Holmegaard. I tillegg til at Holmegaard som sagt har donert for gavedryss.

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram, Facebook og gjennom nyhetsbrev for jevne hagedrypp.

14 KOMMENTARER

 1. Veldig flotte vaser! Enig i at de ser ut til å være laget av en mann som forstår seg på blomster, og da ikke minst, i vase!

  Kan tenke meg de står veldig godt i dem. Med stetten, kommer blomstene litt opp (på pidestall!), bunnen er vid slik at stilkene får god plass til å drikke vann, og vel kanskje til den plassen de trenger når man binder en bukett litt ordentlig, med stilkene lagt litt «i kryss», eller hva det heter for noe..? (uten at jeg noen gang har forsøkt det?) Og så får vel blomstene god plass til å utfolde seg i åpningen, samt en kant å lene seg utover?

  Den har jo en litt gammeldags stil, urneformen(som også navnet Old English sier), og de de passer sikkert særlig bra til litt romantiske blomsterbuketter :-)

  Tipper den kommer til å selge masse! Så er den jo også i god kvalitet, fra Holmegaard, og det er jo bra!

  Hilsen Annette

  • Stilkene ligger i spiral :) Det er forresten veldig enkelt, og veldig smart. jeg skal prøve å lage en video snart som demonstrerer.
   Og ja, du har helt rett i dine antagelser, blomstene faller fint utover. Det betyr at den ikke er så egnet for bare noen ganske få blomster, men en frodig bukett blir enda finere i en vase som denne.

 2. Så lekre de var! Må ønske meg en sånn altså. Takket være din blogg følger jeg Claus Dalby på FB. Han er fantastisk. Sså takk for at du gjorde meg oppmerksom på ham. Må være veldig inspirerende å kjenne ham privat også. Tenk å spise lunsj med CD!

 3. Ja disse vasene var helt supre-den lave med mose er jo særdeles anvendelig- jeg er og anglofil så Old English er topp

 4. Så vasen på God Morgen Norge hvor Claus og Finn gledet oss med blomsterbuketter.Veldig fin vase og at den er laget i klart glsaa gjør at vi kan se stilkene på blomstene dom også er fine å se på.Der ser man hvordan buketten er satt sammen.

 5. HeiHei!
  Jeg er SÅ glad for å se at dere liker vasen, jeg har som sagt fått en og gleder meg til å bruke den, kanskje allerede i morgen, jeg får se hva inspirasjonen sier etter at jeg har vært på blomstertorget :D

 6. Du må gjerne legge ut bilde av buketten din når du ahr laget den, så vi får se hva du har pønsket ut:-) Helt sikkert noe fint!

  Hilsen Annette

 7. Tak for en fin reportage fra Dalby/Holmegaard eventen! Jeg er meget begejstret for vasen, men også skålen er ganske vidunderlig. Til alt muligt virkeligt. Rosenhoveder eller helleborus hoveder i vand eller måske lidt chokolade eller lignende. Skålen har masser af anvendelsesmuligheder og er smuk, og med en sådan vase behøver man ikke være blomster kunstner for at få en buket til at se godt ud.

 8. Herligt at Claus Dalby også har fundet vej til de norske have folk og tv. Det er nogle fine vaser og skåle han har fået lavet i samarbejde med Holmegaard. Her i Danmark er han meget populær og vi elsker at følge ham og køber os fattige i hans bøger ;-) . Jeg kan desværre ikke se indslaget hverken fra din blog eller fra claus’ , men fint har det helt sikkert været. God weekend til jer alle. VH carina

 9. Wow, så fargerikt og flott bilde av deg og Claus Dalby!
  Vasene er flotte, og skålen superlekker, så jeg fikk straks et nytt behov – og det er jo kjekt! Skålen med løk og mose må vel passe hos deg og? :-)
  Takk for at du deler og gir masse inspirasjon!
  God helg fortsatt!

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her