Når blomstene bryter frem fra islykten :)

Det er alltid spennende med islykter med dekor, hva skjer når de smelter ned? Noen ganger er de nesten finere underveis enn i starten. Facinerende er det iallefall og se hvordan isen slipper taket, og denne gangen ble det jo ekstra yndig med den nette snøen.

Islykten er laget i en rund islyktform, og fikk noen anemoner som dekor. Jeg er veldig glad i anemoner, både i bukett og i islykter, og synes det er rart de ikke er mer brukt enn de er. Faktisk kjøpte jeg noen nye anemoner i dag, det kommer garantert bukettbilder av det etterhvert 🙂

islykt-anemone-2

islykt-anemone

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

8 KOMMENTARER

 1. Fantastisk vakre – rett og slett! (men så må man jo ikke glemme den flinke fotografen, utrolig hvordan du klarer å fange motivene dine..! Både form og lys!)

  LIksom litt falmede skjønnheter, men så er de jo på en måte vakrere enn noensinne! (tenk om vi også kunne eldes slik..! Forresten, vet ikke helt hvordan det ville føles… Brr!

  Det begynner nå også å demre for meg at det er en genial måte å forlenge blomstenes liv på:-) Kjempesmart!

  Hilsen Annette

  • tusen takk Annette 🙂 Og javisst, det er en kongesmart måte å få blomstene til å vare lengre, spesielt tulipaner om de begynner å bli snurpne i tuppene

 2. Gratulerer:) Fin blogg du har ! Velge ? Vanskelig,men artikklene om ekorn. Islyktene…bare for å nevne noe.

 3. Strålende vakkert, Anne! Helt herlig, og hvilke lekre fargenyanser. Har du noen favoritter? Dvs er d noen blomster eller planter som du synes tar seg ekstra flott ut? Elsker den nydelige fargeskalaen du får frem. Når begynte du egentlig med islyktene? Ønsker deg en magisk helg i «islyktland!»

  • I islyktene så er det en fordel med klare farger. Hvit og nestenhvit blir skjedent bra, og om de er veldig mørke så er det ikke like vellykket, men ellers er det fritt frem på farger (min personlige favoritt er dog rosa-lilla). Når det gjelder blomstervalg så er det viktig at blomsten tåler å stå i vann uten at kronbladene klapper sammen, så litt stive kronblader er best. Alle løkblomstene fungerer godt (tulipan, svibel, amaryllis, perleblomst osv), anemoner, roser og julestjerne er også veldig fint. Og mange flere. Når jeg begynte med islykter, hm, det må jeg nesten sjekke opp litt, men i 2008 eller 2009 tenker jeg, så snart jeg hadde eget uteareal mao.

 4. Dette var bare nydelig!-nå har vi plussgrader- men så fort det blir kaldere vil jeg i gang med noe lignende- har brukt eføy med blomst bl.a men har noen blå hyasinter( i entreen- de dufter for sterkt) som kan passe i en islykt.

  • hehe, det er den perfekte plassen for svibler ja… Om jeg får noen så drives de frem til blomst i et rom jeg ikke er i, og så stappes de i islykter… (jeg takler ikke sterk duft)

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her