Stylish foringsplass på terrassen

Om vinteren så liker jeg å sette litt mat like utenfor hagedøren. Dermed får jeg fuglene litt tettere på sofaen, og svarttrosten kan få spesialserveringa si. Han er nemlig ikke videre akrobatisk og vil ha maten på skål med komfortabel sittestilling – takk 😉

I dag var jeg ute i snøen og ryddet litt i oppsettet, det har lavet ned i Oslo en par dager nå så alt var nedsnødd. Jeg ble ikke helt ferdig med bufetten før mørket kom, så jeg skal supplere med en skål med meisebollemiks i morgen. Men, svarttrosten dukket opp så snart jeg snudde ryggen til han, klar for inspekt av restauranten!

Jeg har brukt tre trekasser som underlag for å løfte mat og lykter opp fra bakken slik at de synes bedre innenfra og ikke snør ned like lett. Bak kassene står årets juletre, som danner pen bakgrunn for meg, og fin utkiksplass for fuglene. Maten ligger i skåler av is. Akkurat disse isskålene er faktisk laget med utgangspunkt i noen islykter som ikke hadde fryst ferdig i stjerneformene og dermed var ubrukelige som islykter. Jeg smeltet ned veggene med varmtvann i en stålkom, og vips så fikk jeg skikkelig fine skåler. Den ene er fylt med solsikkefrø, den andre har litt ulike typer frukt.

foringsplass-fugl-3

Hagefugltelling!
PS: Har du fugler i hagen så vil jeg gjerne minne på at det er fugletelling denne helgen! Det er et fint prosjekt som alle kan bidra til, du kan lese om det her.
Dersom du har fugler i hagen du ikke kjenner igjen så anbefaler jeg hagefugloversikten min, den er fin for å identifisere de vanligeste hagegjestene.

Stemningsfull foringsplass

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

4 KOMMENTARER

  1. Så stemningfullt – for en hyggelig restaurant!

    Hvis jeg var en fugl, med vinger og fjær… :-))

    Hilsen Annette

  2. Så fint- ikke rart de valfarter til din servering! Og så fint at du minnet om fugletellingen- har deltatt i flere år- det er hyggelig. Ha en flott helg:)

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her