Trehytte!

Jeg har i mange år vært superfacinert over trehytter. Små enkle plattformer og store praktbyggverk med innlagt strøm, mulighetene er mange. Jeg kom over denne trehytta i en privat hage i England i våres. Den er av det helt enkle slaget, men magien er stor – mye på grunn av det fantastiske treet den står i.

Trehytter er i seg selv arkitektur som utfordrer sansene, som blir en katalysator for opplevelser. Livet i en trekrone er anderledes enn på bakken. Utsikten, bevegelsene i treet, større nærhet til naturen. Og ikke minst bare det at det er en helt ny vri på noe helt hverdagslig. Hverdagsmagi!

Hus i tre

Jeg er vel ikke alene over å la meg facinere over å bo i trekrona?

 

Trehytte trehytte-england

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

5 KOMMENTARER

 1. Åhhhhhh……hvilket skønt sted, tænk sig at kunne sidde deroppe og læse, meditere, sove, se på fugle og nyde livet i alt almindelighed, hvilket fantastisk sted, jeg drømmer……kh Margit

 2. Så flott hytte, og kankjse like mye – for et imponerende tre!!

  Jeg har også lenge vært fascinert av trehytter. I tillegg til at mine 4 sønner har hatt tre(furu)hytteproskjekter gående på hytta i alle år, og en bekjent som nesten er i ferd med å bygge et helt anneks, skrudd svære bolter og greier.. ( «fin» måte å omgå både strandloven, plan- og bygg, og andre byggforskrifter på, når man kunne trenge noen ekstra kvadtatmeter på hytta.. Huff av meg – skal ikke anbefale noen å gjøre det, altså.. 🙁 Lurer forresten på hvordan lover og regler er for slikt noe – hvor går grensen liksom, for en «uskyldig» trehytte, og det som må regnes som bygg/tilbygg i lovens fortand..?

  Har ellers alltid drømt om å bo, dvs leie meg inn på en trehytte her, men for noen lange ventelister(særlig når det er intressant fugleliv) … :

  http://tretopphytter.no/no/hjem/

  Veldig artig tema, og vel midt i blinken for deg : arkitektur – i noe som vokser og gror :-))

  Hilsen Annettte

 3. Jeg elsker også tretopphytter, og skulle ønske vi hadde et egnet tre på eiendommen til å bygge et. Inntil vi eventuelt en gang får det har vi planer om å leie oss tretopphytte flere ganger. Det var helt fantastisk;

  http://ugleloftet.blogspot.no/

 4. Jo, hytter i tre er bare så miljøskapende element. Slike enorme trær krever jo litt plass da…tror alle har hatt ønske om et slikt sted å søke tilflukt i som barn…og det ligger der ennå hos meg iallefall…

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her