Bie elsker blomst, egen frøkolleksjon for humler og bier!

Denne bloggposten kan anses å være reklame.

I fjor ble jeg kontaktet av Nordic Garden som lurte på om jeg ville bidra til et humleprosjekt de planla. Og det ville jeg jo :) Jeg har vært med på utviklingen av en frø og løkkolleksjon med vakre blomster som bier kan elske (bier = humler, tambier og villbier). Hageselskapet og Norsk birøkterforening er også med.

Kolleksjonen heter Bier elsker blomst (#bieblomst), og er nå på plass i hagesentra rundt i om landet. Den rommer 35 varianter av frø, og så kommer det etterhvert også knoll og løk. Det er laget en flott brosjyre med informasjon om humler og bier og ymse tips: klikk her for å lese brosjyren. I morgen er det et innslag på God Morgen Norge, TV2 om kolleksjonen, og om å så. (Jeg er ikke med denne gangen, men skal på God morgen Norge neste uke med et helt annet tema).

Jeg har jo skrevet mye om humla og humlevennlige planter før, og kommer til å forsette med det i år. Jeg skal gi noen eksempler fra kolleksjonen og hva man kan gjøre med plantene, og jeg skal gi dere tips til en rekke andre planter som gir levende hager som gir opplevelser til deg, og gjør nytte for seg lokalt og globalt. Enn så lenge finner du mye godt stoff på stikkordet humleplanter, og på nøkkelsiden for humler.

PST: Bor du nær Ullensaker og digger humler så holder jeg foredrag for Ullensaker hagelag om humler i hagen nå torsdag 12.februar. Møtet starter 19.00 og holdes i biblioteket hos Ullensaker kulturhus (vær der litt før for å slippe inn).

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram, Facebook og gjennom nyhetsbrev for jevne hagedrypp.

4 KOMMENTARER

  1. Hei Hei!
    Vil bare takke for et utrolig spennende foredrag hos Ullensaker hagelag i kveld. Utrolig inspirerende og informativ blogg du har også. Er selv gartner student og ferdig utdannet til sommeren, en fin måte å få på fyll på å titte innom moseplassen :)

    Hilsen
    Ida Kristine Myrvold Holter ( hun fra det lokale hagesentret: http://www.myrvoldhagesenter.no /face: Sven Myrvold AS )

    • Hei, jeg driver ikke med salg av noe som helst. Moseplassen er en nettside for informasjon og hageglede, som et magasin. Ikke en butikk :)

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her