Sånn før jeg setter igang den store kjøkkenhageserien så kan vi jo tyvstarte litt med gode smaker i en vinduskarm? Og da er det ikke mye som er enklere enn å så gule erter, ja de gule ertene i kjøkkenskuffen!
Jeg la ut en detaljert epost på hvordan dyrke erteskudd for to år siden, den finner du her.
Det tar omlag ti-tolv dager fra du legger ertene i bløt til du har fine skudd som dette. Det krever svært lite oppsyn og ikke noe som helst fancy utstyr. Litt vann av og til og en sydvent vinduskarm så er de happy 🙂
– og de smaker godt! Nesten som sukkererter!
PS: Om du synes dette var interessant så kanskje du også vil like å spire spirer. Du finner en rekke innlegg om det her
Takk for bra tips 🙂
takk for takken 🙂
Takk, Anne, for et smart og velsmakende tips! D skal jeg prøve med ungene. Pleier du å så de ute om sommeren også?
Jeg har gjort det en gang, og det funker naturligvis kjempefint, men egentlig så liker jeg å gjøre andre ting om sommeren, fint med variasjon 🙂
Tipp topp tips, tusen takk!
😀 eva
så bra!
Flinka! Takk for inspirasjon, skal prøves! 🙂
Klem
Så håper jeg du blir fornøyd 😀
hei. Hvor får jeg kjøpt «mungbønner» til sporingsnr? Mvh Rikke
Hei Rikke.
Sana Bona har de iallefall, om de er utsolgt så kan du sjekke de andre i butikk-listen min, der finner du også lenken til butikken.
http://moseplassen.com/2015/01/her-kjoper-du-spire-fro-for-spising/
Skulle stått»spiring»
Dette er kjempegodt! Jeg og mannen fikk første gang smake ertespirer på Floriaden i Nederland for et par år siden. Erter og bønner får vi tak i billig i store sekker på asiatiske butikker.