Lag islykter til morsdag!

På søndag er det morsdag, og jeg er ganske sikker på at mødre i alle aldre vil synes det er koselig å få islykter fra barn i alle aldere 🙂 Så rull opp ermene og fyll bøtter eller ballonger med vann, og om du har lyst noe dekor.

Denne bloggposten viser noen eksempler på islykter du kan lage, og det er lenker videre til gode forklaringer alle greier å følge. Islykter er slettes ikke vanskelig, de er gøy å lage, og så absolutt personlig å få 🙂 Husk, har du ikke skikkelig frost der du bor så kan du bruke fryseren!

I morgen regner jeg med at jeg har en morsdagsblomsteride til dere også! En måte å dandere blomstene på, for innen da bør du ha kjøpt de 😉

islykt-botte-mose
Denne islykten er laget i en helt vanlig bøtte. Den står på hodet, og så er det dandert rundt med mose og kongler. Du kan lære å lage islykter med bøtter her.

ballongislykter samling
Ballonger gir artige fasonger på islyktene, og har du først ballonger og minusgrader så kan du lage veldig mange lykter 🙂 Jeg har laget en video som forklarer, dette er en av de tingene som ser komplisert og fancy ut, men som i realiteten er så lett at barn og klønete pappaer også kan få til 😉

Islykt med tulipaner, laget i bøtte med en nedskåret brusflaske
Har du to bøtter, eller boller, eller noe annet som du kan sette oppi noe annet og skape en «ring» av is, så kan du lage en dekorert bøtte-bøtte islykt 🙂 Du kan lære å lage og dekorere slike islykter her, med video. Bøtteislyktene kan dekoreres med alt mulig rart som tåler frost. Tulipaner blir veldig bra, det har jeg brukt her, og under ser du eksempler hvor jeg har dekorert med leker og kjøkkendill (der er det rett nok brukt form, men prinsippet blir akkurat det samme)

islykt-hjerte-form
Det er litt sent å kjøpe det nå for islyktformer selges primært på nett, men har du en islykt i huset så har du det enkleste utgangspunktet for å lage islykter, spesielt om du vil ha dekor i de. Du kan putte blomster i, eller barneleker, eller feks peppekakeformer og annet som tåler å fryse. Her kan du lære å lage islyktformbasert islykt.

cowboy-leker-islykt
islykt-form-alpefiol

Anne Holter-Hovind
Anne Holter-Hovind
Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

8 KOMMENTARER

 1. alpefioler er såå fine! Utrolig fine bilder du har lagt ut.

  Lurte på en ting jeg håpet du kunne hjelpe meg med: Hvor lyst skal stiklinger av Fuksia stå? Burde de stå rett under plantelyset eller blir det for mye lys? Og egentlig generelt hvor jeg burde plassere stiklingene 🙂

  • Hei Julia
   De kan gjerne stå rett under plantelyset, det blir ikke for mye. Stiklinger bør stå i vanlig romtemeratur, absolutt ikke under 15 grader.

 2. og når burde jeg gi stiklinger næring? og småplanter jeg har sådd, hvor store skal de være før de får næring? 🙂 Håper du kan svare meg

  • så snart de har begynt å vise tegn på at de har fått røtter (at du ser røtter eller at du ser nye blader) så begynner du med næring, gjerne litt svak næring ofte i starten.

 3. Ja her er det ikke mors dag endnu, først i maj måned, men derfor kan man da godt lave islygter og dine er som vanlige super flotte, kan du og alle I andre have en rigtig god mors dag :-), kh Margit

 4. Så nydelig- og så mye forskjellig. Har et par på trappen-blå hyasinter og masse blader – men varmegradene gjør at den nok forsvinner fort- flott er det uansatt

  • dustevinter dette! Er så lite inspirerende å lage islykter når været svinger så ille da. Det er jo hyggelig å sette ut en for en kveld, men enda hyggeligere når de står der en par uker…

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

Hagetips