Våren er her, iallefall bjørkefinken…!

Greit nok, så har vi hatt en ekstremt mild vinter, og det er tydelig våryrhet på gang i hagen. Men det var alikevell ekstremt overraskende å se en flokk bjørkefink! Det er en trekkfugl jeg vanligvis ikke ser før i april, så nå veit jeg ikke helt hva jeg skal tro. Det kan jo være en liten flokk som har overvintret, tror vel mest det. (oppdatert: Jeg sjekket fugletellingen og det viser seg at bjørkefink slettes ikke er en uvanlig overvintringsgjest, sådaså!)

Uansett. En svært kjærkommen gjest er den. Vakker og variert. Faktisk er bjørkefinken en av de fuglene jeg får besøk av hvor drakten skiller mest fra individ til individ. Hannen har naturligvis mye mer farger enn damene, men det er også innbyrdes forskjeller mellom hannene. Alle har en miks av svart, grå, kremhvit og årets trendfarge myk-orange. Kanksje dette skal kalles årets trendfugl?

Vil du lære mer om bjørkefinken så har jeg skrevet om den her.

bjorkefink-3

bjorkefink

bjorkefink-4

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

2 KOMMENTARER

  1. Storkoser meg med siden din! Er såååå glad i fugler og stader! Moseplassen har mange ideer, flotte bilder og lærerike innlegg! Takk:)

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her